Rusya nüfusu ne kadar?

Rusya Ukrayna savaşı sonrası Rusya'nın nüfusu merak ediliyor. Rusya yüzölçümü ile Dünya'nın en geniş ülkesi olarak bilinmekte ve Dünya yaşam alanının sekizde birini kapsamakta. Peki Rusya nüfusu ne kadar? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Rusya'da sınırlar içerisinde 160 farklı etnik grubu olduğu tahmin edilmekte. Rusya nüfusu her ne kadar diğer ülkelerle karşılaştırıldığında oldukçaç yüksek olsa da; km²ye düşen insan sayısı, ülkenin kapladığı büyük alan nedeniyle oldukça azdır. Rusya nüfusunun ağırlıklı olarak yaşadığı bölge ise coğrafi olarak Avrupa toprakları olarak kabul edilen Ural Dağları'nın batısı ve Kuzeybatı Sibirya'dır. Ülke nüfusunun %73'ü şehirlerde yaşamayı sürdürürken, %27'si kırsal alanlarda yaşamaktadır. Rusya nüfus bakımından dünyanın en kalabalık 9. ülkesi konumunda bulunmaktadır.

Rusya'nın nüfusu, Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından sonra düşüşe geçmiş olsa da, 2010 yılında gerçekleştirilen sayıma göre 141.927.297 'dır. 1991 senesinde Rusya nüfusu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 148.689.000'a ulaşmıştı, ancak 90'lar boyunca süren göçmenlik, ölüm oranın çok hızlı yükselmesi nedenleri ile ülke nüfusu 20 yıllık sürede azalmıştır.

141 milyonluk Rusya nüfusunun %73'ünü kentlerde yaşayanlar, %27'sini ise kırsal kesimde yaşayanlar oluşturmaktadır. Şu anda günümüzde Rusya, Moskova (alfa) ve Sankt-Peterburg (gamma) olmak üzere iki farklı dünya şehrine sahiptir.

Harry Potter Serisindeki Her Kitap Sıralandı Kitap Okuyucularını Çıldırtan 10 Game of Thrones Sahnesi 2000'lerin En İkonik 10 Film Kötüsü Harry Potter’daki 3 Affedilmez Lanet Nedir? Katil Semih Çelik’i Babası Anlattı: Odasında Korkutan Şeytani Figürler Todd Phillips, Joker 2'de İlham Kaynaklarını Açıkladı