Play Store'da 200 Yeni Zararlı Uygulama Ortaya Çıktı!

Güvenlik uzmanları, Google Play Store'da 200 tehlikeli uygulama tespit etti. Bu uygulamalar, 6 milyon cihaza yüklenerek kullanıcıların kişisel verilerini hedef alıyor.

Zscaler'ın 2024 Mobil, IoT ve OT Tehdit Raporu'na göre, Google Play Store'da 200 yeni zararlı uygulama belirlendi. Bu uygulamalar, toplamda yaklaşık 6 milyon cihazda kurulu durumda. Kötü amaçlı gözetim uygulamaları, bir önceki yıla göre yüzde 101 oranında bir artış göstererek kullanıcıların kişisel ve finansal verilerini tehdit ediyor.

Zscaler ThreatLabz güvenlik araştırmacıları, söz konusu uygulamaların kullanıcılara casus yazılım ve finansal saldırılar gibi birçok tehlike sunduğunu ifade etti. Raporda, Anatsa adlı Android bankacılık kötü amaçlı yazılım ailesinin dünya genelinde 650'den fazla finans kuruluşunu hedef aldığına dikkat çekiliyor. Anatsa, zararsız görünen PDF ve QR kod okuyucu gibi uygulamalar aracılığıyla yayılıyor ve kullanıcıların banka hesaplarına erişmek için kimlik avı saldırıları gerçekleştiriyor.

Coğrafi olarak en çok hedef alınan ülke ise ABD. Japonya, Çin, Singapur ve Almanya da saldırılardan en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Mobil kötü amaçlı yazılımlarda Hindistan ilk sırayı alırken, ABD, Kanada, Güney Afrika ve Hollanda onu izliyor.

Google'ın Önlemleri: Google, Play Store'da kötü amaçlı yazılımları tespit etmek ve kaldırmak için çeşitli önlemler alıyor. Chrome'un Güvenli Tarama özelliği ve Play Protect gibi araçlar, kullanıcıları korumak için iş birliği yapıyor. Play Protect, uygulamaları kurulum sırasında ve sonrasında düzenli olarak tarayarak potansiyel tehditleri belirliyor. Zararlı bir uygulama tespit edildiğinde kullanıcılar bilgilendirilerek uygulamayı kaldırmaları veya devre dışı bırakmaları isteniyor. Google, genellikle zararlı uygulamaların otomatik olarak kaldırıldığını belirtiyor.

Katil Semih Çelik'in Bilgisayarından Şok Edici Detaylar Ortaya Çıktı 56 Yıllık Korku Klasiği, Kırılması Zor Bir Dünya Rekoru Tutuyor Semih Çelik’in Katlettiği Ayşenur Halil’in Babası O Günü Anlattı Fenerbahçe'nin Samsunspor Maçı Kadrosu Açıklandı: 2 Önemli Eksik Hayatını kaybeden Vural Çelik bu yüzden baba olmak istememiş... Yenidoğan çetesinden kan donduran ifadeler!