Patlamada Yaralanan İşçi Dehşet Anlarını Anlattı: "Üstümüzde Kıyafet Kalmadı, Ayakkabılarımız Uçtu"

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan işçi Zafer Emanet, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Patlama sırasında içeride mahsur kaldığını söyleyen Emanet, "Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu," dedi. Emanet'in annesi ise olay yerinde duygu dolu anlar yaşadı.

This browser does not support the video element.

TEM Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında dün saat 13.15 sıralarında meydana gelen patlama, çevrede büyük korkuya neden oldu. Patlamanın ardından yangın çıkan fabrikada, içeride mahsur kalan ve yaralanan işçiler hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan biri olan Zafer Emanet, yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

Zafer Emanet, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a yaşadığı anları şöyle aktardı: "Patladıktan sonra bir şeyler yıkıldı. Altında kaldım, sonra çıktım. Benim bulunduğum bölümde toplam 20 kişiden fazla vardı. Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu. Ben çalışıyordum, işimi yapıyordum. 4 saniye beyaz bir ışık yandı. Kafamı döndürdüğümde her yer yıkılmıştı ve içerisi yanıyordu. Biz çıkamadık içeriden. Belli bir süre mahsur kaldık."

Valilikten Gelen Son Açıklama: 6'sı Ağır 25 Yaralı

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, olay yerinde yaptığı ilk açıklamada 21 kişinin yaralandığını belirtmişti. Ancak sonrasında yapılan açıklamada, 6'sı ağır olmak üzere toplamda 25 kişinin yaralandığı ve 2 yaralının entübe edildiği açıklandı. Yaralılar hızla hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı işçilerden 7'si Kocaeli Şehir Hastanesi'ne, 8'i ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Başkan Alemdar Duygusal Anlara Tanık Oldu

Olayın ardından hastaneye gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yaralı işçilerin yakınlarını teskin etmeye çalıştı. Yaralı işçi Zafer Emanet'in annesi, Başkan Alemdar'a sarılarak gözyaşı döktü. Başkan Alemdar, hastane önünde bekleyen yaralı yakınlarına moral vermeye çalıştı.

Patlamanın Ardından Soruşturma Başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamanın nedeninin ve sorumlularının tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fabrikada soğutma çalışmaları devam ederken, yaralıların tedavisi için de sağlık ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Sakaryaspor Ankaragücü Maçı Hazırlıklarına Devam EdiyorSakaryaspor, li Sakarya dahil 44 ilde zehir tacirlerine darbe: 293 şüpheli yakalandı! Sakaryaspor Haftanın İlk Antrenmanına Çıktı Sakarya Dahil 24 İlde Siber Suç Operasyonu: 46 Şüpheli Gözaltında Patlama Sonrası İlk Anlar: Yaralı Taşıma Görüntüleri Ortaya Çıktı Sakarya’daki Oba Makarna Fabrikasında Şiddetli Patlama Anı!