Özel Okulda Kitap Tehdidi İddiası: İnceleme Başlatıldı

Antalya'daki bir özel okulda, veliler tarafından alınan kitapların yetersizliği nedeniyle öğrencilerin deneme sınavlarına alınmamakla tehdit edildiği iddiaları üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki bir özel okulda, 6. sınıf öğrencisi 5 çocuğun velisi, okul yönetiminin 30 bin liraya satılan eğitim setinin yerine yayınevi ve kitapçılardan yaklaşık 5 bin liraya temin ettikleri kitaplarla okula giden çocukların, idareciler tarafından dışlandığını ve deneme sınavlarına alınmamakla tehdit edildiğini öne sürdü.

Veliler, okulun talep ettiği 28 bin liralık eğitim setinin aşırı pahalı olması sebebiyle, kitapları daha uygun fiyata bulduklarını ifade etti. Ancak, okul yönetimiyle yapılan görüşmelerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulunuldu. Müdürlük, velilerin şikayeti üzerine inceleme başlattı.

Veliler adına açıklama yapan Defne Dilsiz, okul yönetiminin temmuz ayında 28 bin lira talep ettiğini ve her ay 1000 lira ekleme yapılarak eylülde 30 bin liraya yükseltileceği uyarısında bulunduğunu belirtti. Kitapları temin edemeyen öğrencilerin derste dışlandığı ve mobbing uygulandığı iddiaları, veliler arasında büyük bir rahatsızlık yarattı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel okullarda kitap satışıyla ilgili yasaklarına dikkat çeken Dilsiz, sorunlarının çözümü için mücadele edeceklerini vurguladı. Okul yönetimi ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesini Özetleyen 10 Alıntı Karanlıkta Oynamak İstemeyeceğiniz 10 Korku Video Oyunu! En İyi Karakterlerini Öldüren 10 Film Serisi 10 Korku Oyunu: Katil Olarak Oynadığınız Oyunlar Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey Hogwarts Hakkında En Korkutucu 10 Gerçek