Nurcan Arslan Cinayetinde Sanığa 25 Yıl Hapis Cezası

2016'da eski kız arkadaşı Nurcan Arslan'ı öldüren Abdullah Melih Barış'a, Yargıtay'ın bozma kararının ardından 25 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul Küçükçekmece’de 30 Ocak 2016’da, Abdullah Melih Barış, barışma teklifini reddeden eski kız arkadaşı Nurcan Arslan’ı ruhsatsız tabancayla 11 el ateş ederek öldürdü. Barış, olay sonrası polise teslim olmuştu. Dava sürecinde sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş ancak ardından iyi hal indirimi uygulanarak müebbet hapse çevrilmişti.

Yargıtay, sanığın “tasarlayarak öldürme” suçunu işlemediğini belirterek kararı bozdu. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada savcı, sanığın olayı önceden planladığını ve ruhsatsız silahla gerçekleştirdiğini belirtti. Savcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu.

Sanık Abdullah Melih Barış ise savunmasında, “Kesinlikle tasarlamadım. Olay anlık gelişti, tartışma esnasında cinnet geçirdim” dedi. Barış, olay sırasında Nurcan Arslan ile sadece konuşmak istediğini, cinayetin kasıtlı olmadığını ifade ederek pişman olduğunu söyledi. Ancak mahkeme, Yargıtay’ın kararına uydu ve sanığa tasarlayarak değil, kasten öldürme suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 25 yıl hapse düşürdü. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkeme kararı sonrası Nurcan Arslan’ın ailesi sinir krizi geçirdi ve karara tepki gösterdi.

Karanlıkta Oynamak İstemeyeceğiniz 10 Korku Video Oyunu! Game of Thrones: Kitaplarda Çok Farklı Olan 10 Karakter 10 Korku Oyunu: Katil Olarak Oynadığınız Oyunlar Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey Hogwarts Hakkında En Korkutucu 10 Gerçek 10 Terk Edilmiş Devasa Yapı