Nijerya Milli Takımı, Libya Maçına Çıkmama Kararı Aldı

Nijerya Milli Takımı, Libya'da 18 saat mahsur kaldıktan sonra maçtan çekilerek ülkesine döndü.

Nijerya Milli Futbol Takımı, Libya'nın doğusundaki Ibrık Havalimanı'nda 18 saat mahsur kaldıktan sonra, 2025 Fas Afrika Uluslar Kupası elemeleri kapsamında Bingazi'deki Libya Milli Takımı ile oynayacağı maça çıkmama kararı aldı ve Libya'dan ayrıldı.

Libya resmi ajansı LANA, Nijerya'nın karşılaşmadan çekildiğini duyurdu. Havalimanı yetkilisi Celal Muheşhiş, Nijeryalı futbolcuların Libya'da maç oynamayı reddettiğini ve ülkelerine dönüş kararı aldıklarını açıkladı.

Olay, Nijerya Milli Takımı'nın Bingazi'deki maç öncesinde, Libya Milli Takımı'nın da 11 Ekim'de Nijerya'da benzer bir durumla karşılaşması üzerine gelişti. Nijeryalı oyuncular, maçın oynanacağı Bingazi kentine 330 kilometre uzaklıktaki Ibrık Havalimanı'na indirildi.

Nijerya'dan oyuncular, sosyal medya üzerinden yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler. Fenerbahçe forması giyen Bright Osayi-Samuel, "15 saattir hiçbir sağlık ve güvenlik garantisi olmadan Libya'daki havaalanında mahsur kaldım..." şeklinde bir paylaşım yaptı.

Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen de, takımının karşılaştığı haksız muamele nedeniyle hayal kırıklığına uğradığını belirterek, CAF ve diğer futbol organlarını duruma müdahale etmeye çağırdı.

Nijerya Milli Takımı kaptanı William Troost-Ekong, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Uçağımıza yakıt dolduruluyor ve yakında Nijerya'ya gideceğiz," dedi.

Beetlejuice 2 Gişede Büyük Başarı Elde Etti Joker 2 Bekleneni Veremedi, İlk Filmi Sevenler İçin Alternatifler Stranger Things, Vecna'nın Güçleri Hakkındaki Büyük Sırrı Açıklamalı House of the Dragon'un Aegon'u Başka Bir Joffrey Değil - Daha Kötü Toy Story 5, Lightyear’ın Yarattığı Hayal Kırıklığını Onarıyor Yeni Harry Potter Dizisi, Hermione'nin Derinliklerine İnebilir