Nanoparçacık projesine 1 milyonluk TÜBİTAK desteği

SUBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Keziban Atacan’ın yürütücüsü olduğu ve taze kozalaklardan antibakteriyel özellik barındıran metal/metal oksit nanoparçacıkların hazırlanmasını ve çevresel uygulamalarının incelenmesini hedefleyen proje, TÜBİTAK 3501 kapsamında kabul edildi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) akademisyenlerinin hazırladığı projeler, birçok kurum tarafından desteklenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Teknoloji Fakültesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Keziban Atacan’ın yürütücüsü olduğu ‘Antibakteriyel Özellikte Metal/Metal Oksit Nanopartiküllerin Yeşil Sentez Metodu ile Taze Kozalaklardan Hazırlanması ve Çevresel Uygulamalarının İncelenmesi’ başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 - Kariyer Geliştirme Programı kapsamında kabul edildi. TÜBİTAK tarafından projeye 1 milyon liralık fon sağlanacak. Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan SUBÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Keziban Atacan, “Projemiz kapsamında yeşil sentez metodu ile ‘Cupressus Sempervirens’ ve ‘Cedrus Libanı’ taze kozalaklarından metal/metal oksit nanoparçacıklar elde etmeyi, karakterizasyonunu ve elde edilecek nanoparçacıkların antibakteriyel aktivitilerini ve alg toksisitelerini araştıracağız” cümlelerini kurdu. Doç. Dr. Keziban Atacan yürütücülüğündeki projede Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Güy ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Alican Bahadır Semerci araştırmacı olarak, SAÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba Ongun Sevindik danışman pozisyonunda görev alacak.

Wicked Filmi Rotten Tomatoes'ta Büyülü Bir Başarı Elde Etti Netflix, Scott Pilgrim Takes Off Animesini Resmen İptal Etti Wicked, En İyi Film Oscar’ını Kazanabilecek Mi? Narin Güran Cinayetinde Telefon Görüşmesi Şüpheleri Artırdı Emeklilikte Yeni Dönem: Kademeli Sistem Gündemde Narin Güran Cinayetinde Şok Deliller: Katil Amca Salim Güran mı?