MİT'ten nokta operasyon! Patlayıcı hazırlarken etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Irak/Hakurk'ta düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK'nın el yapımı bomba uzmanları 'Faraşin Gabar' kod adlı Bahar AKYOL ile 'Tijda Jiyan' kod adlı Nurbahar Karadağlı'yı etkisiz hale getirdi.

MİT'in örgüt içerisindeki saha ajanlarının sağladığı istihbari bilgileri doğrultusunda Bahar Akyol ve Nurbahar Karadağlı'nun, örgütün EYP'li saldırılarında yer aldıkları tespit edildi. Ayrıca, Akyol ve Karadağlı'nın bomba düzeneği hazırlama konusunda uzmanlaştıkları da öğrenildi.

PATLAYICI HAZIRLARKEN ÖLDÜRÜLDÜLER

PKK/KCK'lı iki teröristin bulunduğu yer, MİT'in örgüt içindeki ajanları vasıtasıyla tespit edildi. MİT, Akyol ve Karadağlı'yı adım adım izlemeye başladı. PKK'lı teröristler bomba düzenekleri ile el yapımı patlayıcı hazırladıkları sırada nokta atışı ile etkisiz hale getirildi. Faraşin Gabar kod adlı Bahar Akyol'un 2015 yılında Şirnak Cizre'deki hendek-barikat olaylarında yer aldığı, olayların bitmesinin ardından PKK/KCK kırsal kadrolarına katıldığı öğrenildi.

Örgütün Irak'taki kamplarında silah eğitimi alan teröristin, 2019 yılında Haftanin'de, 2020'de Hakurk'ta bulunduğu belirtildi. Tijda Jiyan kod adlı Nurbahar Karadağlı'nın ise 2014 yılında PKK/KCK saflarına katıldığı, Sağlık Meslek Lisesi'nde okuduğu için örgüt tarafından kendisinde sözde doktor olarak faydalanıldığı, bir süre yaralı örgüt mensuplarının tedavilerini gerçekleştirdiği öğrenildi. 2023 yılında Hakurk kırsalına geçen teröristin burada saldırı ve sabotaj eğitimi aldığı kaydedildi.

Karanlıkta Oynamak İstemeyeceğiniz 10 Korku Video Oyunu! Game of Thrones: Kitaplarda Çok Farklı Olan 10 Karakter 10 Korku Oyunu: Katil Olarak Oynadığınız Oyunlar Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey 10 Terk Edilmiş Devasa Yapı Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran cinayetinde son sözü Adli Tıp'ta