McDonald's Hamburgerlerinde Koli Basili Skandalı: 75 Hasta!

ABD'de McDonald's restoranlarında üretilen "Quarter Pounder" hamburgerlerinde tespit edilen koli basili (E. Coli) bakterisi nedeniyle hastalanan kişi sayısı 75'e yükseldi.

ABD'nin 13 eyaletinde McDonald's restoranlarında üretilen hamburgerlerdeki koli basili (E. Coli) bakterisi nedeniyle hastalananların sayısı 75'e ulaştı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), bu durumla ilgili endişe verici bir açıklama yaptı.

CDC'nin 23 Ekim tarihinde yaptığı duyuruda, bakterinin sebep olduğu enfeksiyon nedeniyle 22 kişinin hastaneye kaldırıldığı ve bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, hastaların 49 kişiden oluşan ilk grubu hakkında bilgi verilmişti.

Olayın merkezinde, McDonald's'ın "Quarter Pounder" adlı hamburgerinin olduğu belirtiliyor. Hamburgerlerde kullanılan sığır etinden yapılan köfte ve soğanın koli basili bakterisi taşıyabileceği ifade edilse de, bunun kesin bir neden olmadığı vurgulandı.

McDonald's, söz konusu durum üzerine bazı eyaletlerde bu hamburgerlerin satışını durdurdu ve şüpheli malzemelerin kullanımını askıya aldı. Yetkililer, müşterilerin sağlıklarını korumak için daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Semih Çelik'in İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil Cinayetinde Gelişme Semih Çelik’in Katlettiği Ayşenur Halil’in Babası O Günü Anlattı Call Of Duty: Black Ops 6’da Birden Fazla Son Var Mı? Beetlejuice Beetlejuice, Dune 2'yi Geride Bırakarak Gişe Rekoru Kırdı Celtics’in Yüzük Töreni Unutulmaz Anlara Sahne Oldu Hogwarts Legacy 2, Hogwarts'ın Ötesine Geçmeli