Korkunç Kazayı İbrahim Derman Yorumladı

Ankara'da yolcu otobüsünün köprünün ayağına saplanmasıyla meydana gelen trafik kazasında 9 kişi hayatını kaybetmiş, 27 kişi de yaralanmıştı. Konunun araştırılması adına 3 Cumhuriyet başsavcısı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından görevlendirildi. Konunun değerlendirilmesi ile ilgili Haberfokus olarak Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs terminaline gittik. Olayla ilgili merak edilenleri anlatan (TOFED) Başkanı İbrahim Derman, ‘’Basında çıkan şoförün uyumuş olma ihtimali yoktur'dedi.

HABERFOKUS / ÖZGÜR CEYLAN

‘’Sektörümüzün başı sağolsun’’

Buzlu Turizm, Özkaymak ve Ağrı Doğuş gibi otobüs firmalarının Sakarya İşletmeciliğini yapan ve Sakarya’daki birçok otobüs firmasının da bünyesinde olduğu İbrahim Derman, ‘’ Öncelikle kazada başta vefat edenlerin hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum ve devamın da sektörümüzün başı sağ olsun. Elim ve vahim bir kaza bu kazanın oluşumundaki sebepleri tabii ki teknik yetkililer inceleyecek emniyet yetkilileri ulaştırma yetkilileri bilirkişiler bunla ilgili bir rapor hazırlayacaktır’’ şeklinde konuştu.

‘’Yanlış bir algı oluştuğunu düşünüyorum’’

Konu için ilk etapta şoförün ihmalini sorgulamanın fevri bir düşünce olduğunu belirten Derman, ‘’ Hemen kamuoyunda yanlış bir algı oluştuğunu düşünüyorum. Otobüs şoförlerinin çok yetersiz olduğu, otobüs şoförlerine gerekli şartları sağlayıp sağlayamadığı konusunda sürekli durum ve serzenişler olmaktadır. Bu tip kazalar meydana geldiğinden takdir edersiniz ki diğer sektörlerde de zaman zaman insan hayatına mal olabilecek kazalar ve ölümler meydana gelmektedir. Bunu istememiş olsak dahi ülkemiz 81 il ve komşu ülkelerle beraber çevresi sarılı bir ülkeyiz. Komşu ülkelerimiz dahil otobüs seferi düzenlemekteyiz. Sadece Sakarya ilimizden günlük binle 1200 civarı ara kapsamında otobüs girip çıkmaktadır. Bunu Türkiye genelinde ve 81 il bazında düşündüğümüzde sefer sayılarımızın ne kadar yoğun olduğu Telakki edilebilir. Bu kadar yoğunlukta münferit olarak gerek araç teknik yönlerinden gerek insan kaynaklı hususlardan gerek yolda hava şartlarından zaman zaman kazalar meydana gelebilmektedir. Bu meydana gelen kazalarda şoför uyumuştur, yolla ilgilenmiyordur gibi yorumları bilmeden tespit etmeden söylememiz olanaksızdır’’ diye konuştu.

Takometre ile her araç kontrol ediliyor

Otobüs seferlerinin araçların ve şoförlerin düzenli denetlendiğini söyleyen derman, ‘’Takdir edersiniz ki otobüs ve benzeri ticari araç kullanan sürücülerin aynı zamanda ticari araç kullanma takometre kartı dediğimiz her kişiye özel, bir yıl geriye dönük gerek şoförlerin kendi kartlarından gerekse araçların üzerine takılı bulunan takometreyi yani araçlarda ki kara kutu nispetinde mahiyetinde bir cihazla aracı hangi hız ve standartlarda kullandığı buradan tespit edilebiliyor. Ayrıca Tüm şoförler gerek kalkış otogarlarından gerek ara durak olarak kalkış ve varış noktası arasında uğrayacakları tüm terminallerde polis noktalarında kontrol edilmektedir’’ diye belirtti.

Her durakta şoförler denetleniyor

‘’Bu kontrollerin ışığında vahim kazanın oluş şekli itibariyle’’ sözleriyle devam eden Derman, ‘’Ankara’ya gelene kadar girmiş çıkmış olduğu Erzurum Erzincan Sivas ve devamındaki tüm otogarlardan giriş çıkış yaparak polislerden çıkış alıp çıkış alması demek aracın sürücülerini kontrol eder bu aracın gelmiş olduğu noktadan varış noktasına kadar kaç sürücünün bu aracı kullanması gerektiğini yasal yükümlülükler kapsamında bunları kontrol eder. Eğer yetersiz sürücü var ise araçta polisler otogarlardan bu araçlara çıkış izni vermez’’ dedi.

Aşırı hız söz konusu değil

Başkan söylerine ‘’Giriş çıkış alınır polisler bu araçların takometre günlük ve 24 saatlik gerek gördüklerinde aylık raporlarını isteyip bir ay boyunca gerekirse yıllık isteyip bir yıl boyunca bu aracın seyrini ve sürüş şeklini görebiliyor. Şehirler arası otobüslerin maksimum hız limiti 100 km 110 kilometredir, otobanlarda bölünmüş yollarda 100 km hız sınırı olan yerlerde hız sınırları ile seyretmektedirler. Bir otobüsün aşırı hız yapması gibi bir durum söz konusu değildir neden çünkü takometre denetlenmektedir’’ diyerek devam etti.

Anlık araç sorunu olabilir

Derman konu hakkındaki yorumlarına, ‘’ Bu araç Ankara Polatlı yolu üzerinde kaza yaptı bölünmüş 100 km hız sınırı olan bir yol, bu araçlar 17-18 ton civarında otobüsler yüklü ağırlığı 20 tona yakın 20 tonluk bir kütlenin 100 km’de seyir halinde anlık duran bir yere vurduğunda tabii ki oradaki güç ve tepkimesi ile beraber büyük bir kaza meydana geliyor. 24 saatte 1 otobüs sürücüsünün belli periyotlarda iki saatlik dilimlerde mola vermek suretiyle toplamda 9 saat araç kullanma hakkı vardır. Bunun üzerinde araç kullandığı taktirde araçlar üzerindeki ilgili cihazlardan ve şoförlere ait takometre kartlarından bunlar tespit edilip ceza işlem gerektiğinde meslekten men yönüne bile gidilmektedir. Öyle bir başıboşluk ve keyfiyet kesinlikle sektörümüzden söz konusu dahi değildir. Tabii ki yani takdir edersiniz ki uyuya kalma ihtimali çok uzak bir ihtimal, anlık reaksiyonda gerek cihazların gerek insanların tespit edemediği farklı bir şeyle karşılaşmış olunabilir. Aynı zamanda fren izi olmaması demek illa uyudu anlamına gelmez. Anlık bir olay olup da aracın bir saniyenin tepkime süresindeki kadar süre kadar bir kontrolü kaybetmek neticesiyle böyle bir kaza da meydana gelebilmektedir’’ ifadeleriyle kullandı.

Güvenli yolculuk kaçınılmaz

Konu ile ilgili sosyal medya ve basında şoför ve sektör hakkındaki suçlamalarla ilgili de konuşan Derman, ‘’Biz 7-24 esasına göre çalışıyoruz ve ülkenin en ağır işini yapıyoruz, insan taşıyoruz insan karşılığı olmayan değer olarak bir varlıktır bir değerdir. Biz elimizden geldiğince tüm hassasiyeti gösteriyoruz ama böyle bir bilgi kirliliğinden hemen bizi böyle yaftalayacak kötüleyecek bir şeyi kamuoyunda duyduğumuz zaman üzülüyoruz. Verdiğimiz hizmetten aldığımız şevk kırılıyor. Kamuoyu, yolcularımız ve halkımız bizi bu konuda ne kadar çok desteklerse biz o kadar daha istekli bu işi sürdürürüz. Bilsinler ki bu iş moral motivasyon işidir gerek sektör, otobüs şoförleri gerek sektöründe çalışan diğer yardımcı ve hizmet elemanları terminal elemanları bu işte yolcularımızdan da halkımızdan olumlu müspet yorumlar müsvedde iletişimler ve karşılıklar alırsa bilsinler ki daha iyi hizmet daha güler yüzle karşılama ve daha sağlıklı ve güvenli yolculuk yapacakları kaçınılmazdır’’ şeklinde konuştu.

‘’Baş sağlığı diliyorum’’

(TOFED) Başkanı İbrahim Derman, ‘’Vefat edenlerin ailelerine tekrar tekrar baş sağlığı diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Sektörümüzün başı sağ olsun diyorum. Tekrardan başta o firma olmak üzere yetkililerinin de baş sağlığı diliyorum Allah tekrarını o firmaya, sektörümüze ve ülkemize yaşatmasın’’ söyleriyle açıklamalarına son verdi.

Karanlıkta Oynamak İstemeyeceğiniz 10 Korku Video Oyunu! Game of Thrones: Kitaplarda Çok Farklı Olan 10 Karakter 10 Korku Oyunu: Katil Olarak Oynadığınız Oyunlar Yüzüklerin Efendisi Üçlemesini Özetleyen 10 Alıntı Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey Hogwarts Hakkında En Korkutucu 10 Gerçek