Kırklareli'deki Sel Felaketinde Savcı Olası Kastla Cezalandırılma Talep Etti

Kırklareli'nin İğneada beldesinde meydana gelen sel felaketi sonucunda hayatını kaybeden 6 kişiyle ilgili davada savcı, sanıkların "olası kastla ölüme sebebiyet verme" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

5 Eylül 2023'teki olayda, ruhsatsız bungalov evlerinde tatil yapan Doktor Selman Bağışlar, eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, emekli öğretmen Raile Şimşek, eşi Ahmet Baki Şimşek ve tesis müdürü Ümit Solmaz sel sularına kapılarak yaşamını yitirmişti.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, 'Sisli Vadi' adıyla kurulan ve sele maruz kalan bungalov evlerin ruhsata aykırı olarak inşa edildiği tespit edildi. Ayrıca, bu yapıların yıkım kararı olmasına rağmen hâlâ sosyal medyada tanıtılmaya devam edildiği öğrenildi.

Savcılık, 1'i tutuklu, toplam 4 sanığın 6 kez ayrı ayrı "olası kastla ölüme sebebiyet verme" suçlarından yargılanmasını talep etti. İddianamede sanıkların 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası alması öngörülüyor.

Duruşmada, tutuklu sanık Bülent Bayrak, suçlamaları reddederek, olayın bir doğal afet olduğunu savundu ve mahkemeye sunmak için delil topladığını ifade etti. Duruşma ertelendi.

Kayıplarını yaşayan aile üyeleri, davanın ihmallerle sonuçlandığını ve sanıkların ağır bir şekilde cezalandırılmasını beklediklerini belirtti. Avukat Mehtap Kaya, bu davanın, benzer olaylar için emsal teşkil etmesini umduklarını söyledi.

Katil Semih Çelik'in Bilgisayarından Şok Edici Detaylar Ortaya Çıktı 56 Yıllık Korku Klasiği, Kırılması Zor Bir Dünya Rekoru Tutuyor Semih Çelik’in Katlettiği Ayşenur Halil’in Babası O Günü Anlattı Fenerbahçe'nin Samsunspor Maçı Kadrosu Açıklandı: 2 Önemli Eksik Hayatını kaybeden Vural Çelik bu yüzden baba olmak istememiş... Yenidoğan çetesinden kan donduran ifadeler!