İsrail'in Cibaliya'ya Hava Saldırısı: 150'den Fazla Ölü ve Yaralı

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine hava saldırıları düzenledi. On eve yapılan bombardımanda en az 150 kişinin öldüğü veya yaralandığı bildirildi. Kurtarma ekipleri, yoğun saldırılar nedeniyle bölgeye müdahale etmekte zorlanıyor.

Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya bölgesi, İsrail ordusunun düzenlediği hava saldırılarında büyük bir yıkıma uğradı. Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, en az 150 kişi hayatını kaybetti veya yaralandı. Bombardımanda, En-Neccar, Ebu el-Avf ve Hicazi gibi ailelere ait evler tamamen yerle bir oldu.

İsrail ordusunun sivil savunma ve sağlık ekiplerinin çalışmalarını engellediği belirtilirken, yaralıların taşınmasında büyük sıkıntılar yaşandığı ifade edildi. Cibaliya Mülteci Kampı başta olmak üzere Gazze'nin kuzeyine yoğun hava ve kara saldırıları düzenlenirken, Filistinlilere bölgeyi terk etmeleri çağrısı yapılmıştı.

Bu saldırıların, Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden zorla göç ettirilmesi planının bir parçası olduğu düşünülüyor.

Semih Çelik'in İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil Cinayetinde Gelişme Semih Çelik’in Katlettiği Ayşenur Halil’in Babası O Günü Anlattı Beetlejuice Beetlejuice, Dune 2'yi Geride Bırakarak Gişe Rekoru Kırdı Celtics’in Yüzük Töreni Unutulmaz Anlara Sahne Oldu Yenidoğan çetesinden kan donduran ifadeler! Liam Payne’in Vefatının Ardından Zayn Malik ABD Turnesini Erteledi