İspanya'da Sel Felaketinin Ardından Siyasi Tartışmalar Alevlendi

İspanya'da meydana gelen sel felaketi sonrası siyasi tartışmalar başlamışken, halkın üst düzey yöneticilere yönelik protestoları dikkat çekti.

İspanya, 29 Ekim'de başlayan ve ülkenin doğu ile güney bölgelerinde büyük hasara yol açan şiddetli yağışların ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. "Yüzyılın felaketi" olarak tanımlanan selde 217 kişi hayatını kaybederken, arama kurtarma çalışmaları hala sürmekte. Valensiya bölgesinde, en çok etkilenen Paiporta, Bonaire, Chiva, Sedavi ve Alfafar gibi ilçelerde çamur ve çöplerin temizlenmesine devam ediliyor.

Bölgedeki kurtarma çalışmalarında 17 bin polis, jandarma, asker ve sivil koruma görevlisi görev alıyor. Ekonomi Bakanlığı, sel felaketinin ardından Sigorta Tazminat Konsorsiyumu'na 46 bin tazminat talebi yapıldığını açıkladı. Valensiya'daki okullar da 5 Kasım'dan itibaren kademeli olarak açılacak.

Ancak, sel felaketinin ardından halkın, bölgeyi ziyaret eden Kral 6. Felipe, Başbakan Pedro Sanchez ve Valensiya özerk yönetim hükümeti başkanı Carlos Mazon'a yönelik protestoları, siyasi tartışmaları alevlendirdi. İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, protestoların aşırı sağcı gruplar tarafından provokasyona dönüştürüldüğünü ifade etti.

Ulaştırma Bakanı Oscar Puente ise Kral ve Başbakan’ın bölgeyi ziyaretinin hatalı olduğunu savunarak, yardım süreçlerinin yavaş olduğunu eleştirdi. Ana muhalefet partisi Halk Partisi'nin lideri Alberto Nunez Feijoo, "Ulusal Acil Durum" ilan edilmesini talep etti. Kral 6. Felipe, halkın öfkesini anladığını belirterek, bilgi kirliliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Wicked, En İyi Film Oscar’ını Kazanabilecek Mi? Wicked Filmi Rotten Tomatoes'ta Büyülü Bir Başarı Elde Etti Netflix, Scott Pilgrim Takes Off Animesini Resmen İptal Etti Emeklilikte Yeni Dönem: Kademeli Sistem Gündemde Narin Güran Cinayetinde Telefon Görüşmesi Şüpheleri Artırdı Narin Güran Cinayetinde Şok Deliller: Katil Amca Salim Güran mı?