iPhone 16 Satışlarında Hayal Kırıklığı: Apple Beklentileri Karşılayamadı

Apple'a yakın kaynaklar, iPhone 16 modellerinin satışlarının beklenenden düşük olduğunu bildiriyor. Apple, satışları artırmak için stratejilerini gözden geçiriyor.

Apple’ın merakla beklenen iPhone 16 modelleri, geçtiğimiz günlerde düzenlenen büyük bir etkinlikle tanıtıldı. iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max olmak üzere dört yeni model, teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yaratmış olsa da, satış rakamları beklenenin oldukça altında kaldı.

Satışlar Beklenenden Düşük Seyrediyor

Apple'ın amiral gemisi modeli olan iPhone 16’nın, şirketin beklentilerini karşılamadığına dair iddialar öne sürülüyor. Apple, yeni iPhone modelleri piyasaya çıktığında, çalışanlarına indirimli satın alma imkanı sunuyor. Ancak bu yıl, düşük satış rakamları nedeniyle çalışanların bu haktan hemen yararlanmasına izin verildiği belirtildi.

Deneyimli Apple analisti Ming Chi Kuo'nun açıklamalarına göre, Apple satışların düşüklüğü sebebiyle bu yıl çalışanlar için bekleme süresini kaldırdı. Apple’ın güvenilir sızıntı kaynaklarından Mark Gurman da bu durumu doğrulayarak, satışların şirketi tatmin etmediğini belirtti.

iPhone 16 Pro Max Apple'ın En Büyük Umudu

Apple’ın en büyük beklentisi ise en üst segmentteki iPhone 16 Pro Max modeline bağlı. Üretilecek telefonların yaklaşık %37’si bu model için ayrılmış durumda. Gelişmiş özellikler sunan ve daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden bu modelin, Apple'ın düşük satış rakamlarını toparlaması bekleniyor.

Üretim Dağılımı Belli Oldu

Rapora göre, Apple’ın farklı iPhone 16 modellerine ayırdığı üretim adetleri şu şekilde:

iPhone 16 Plus: 5,8 milyon

iPhone 16: 24,6 milyon

iPhone 16 Pro: 26,6 milyon

iPhone 16 Pro Max: 33,2 milyon

Katil Semih Çelik'in Bilgisayarından Şok Edici Detaylar Ortaya Çıktı 56 Yıllık Korku Klasiği, Kırılması Zor Bir Dünya Rekoru Tutuyor Semih Çelik’in Katlettiği Ayşenur Halil’in Babası O Günü Anlattı Fenerbahçe'nin Samsunspor Maçı Kadrosu Açıklandı: 2 Önemli Eksik Hayatını kaybeden Vural Çelik bu yüzden baba olmak istememiş... Yenidoğan çetesinden kan donduran ifadeler!