‘’İhtiyaçlara odaklanan çalışmaları önemsiyoruz’’

Tvnet’ten canlı yayınlanan ‘Tercih Rehberi’ programına konuk olan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Proje kültürü kazanmış öğrenciler yetiştirmek ülkemizin yarınları için de yatırım oluyor. Biz ayrıca sonuç odaklılığa ve mevcut ihtiyaçların çözülmesine odaklanan çalışmalara özel önem veriyoruz” dedi.

İstihdam olanakları yüksek

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Tvnet ekranlarından canlı yayınlanan ‘Tercih Rehberi’ programına konuk olarak Esra Esen Atayeter’in sorularını cevaplandırdı. Sarıbıyık SUBÜ hakkında üniversite adaylarına bilgiler verirken; programda +1 Eğitim Modeli, nitelikli mezunlar yetiştirmek için yapılanlar, Yükseköğretim Kurulu’nun başlattığı yapay zekâ ve dijital dönüşüm çalışması ile mezunların istihdam olanakları konuşuldu.

Ürün ortaya çıkmasını kıymetli buluyoruz

Aktif öğrenmenin öğrenmedeki önemine değinen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Aktif öğrenmenin püf noktası da uygulamadan geçiyor. Bir Çin atasözü, ‘duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım, yaparsam öğrenirim’ der. Biz, yaparsam öğrenirim kısmını önemsiyor; ‘bilgiyi beceriyle bütünleştiriyoruz’ mottosu ile hareket ediyoruz. Günümüzde bilgiye çok kolay ulaşılabiliyor. Ancak o bilgiyi özümseyip bir yerde kullanabilmek bir beceri meselesi. İşte biz öğrencilerimize o beceriyi kazandırmaya çalışıyoruz. Bunun için öncüsü olduğumuz +1 Eğitim Modeli’ni uyguluyoruz. Öğrencilerimizin uygulama becerisini hem üniversitemizde hem de iş dünyası ile birlikte geliştiriyoruz. Üniversitedeki uygulamalarda bir ürün ortaya çıkmasını son derece kıymetli buluyoruz. Gerek fakültelerimizde gerekse meslek yüksekokullarımızda öğrencilerimizin uygulama becerisi ile bir şeyleri üretilebildiklerini görmelerini istiyoruz. Meslek yüksekokullarımızda hâlihazırda birçok ürün üretiliyor. Denizcilik Meslek Yüksek Okulumuz uygulama laboratuvarları ve simülatörleri ile bölgede çok kıymetli hale geldi” diye konuştu.

İş dünyası ile birlikte çalışıyoruz

Başvuru kriterlerini karşılayan tüm fakültelerinin akredite olduğunu, ayrıca meslek yüksekokullarının akreditasyonu için yapılan çalışmalara öncülük ettiklerini aktaran Sarıbıyık, “Tüm fakülte ve meslek yüksekokullarımız saha ile entegre bir şekilde çalışıyor. Bu çalışmaların getirisi olarak Türkiye Kalite Derneği’nden farklı dönemlerde iki ödül aldık. Öğrencilerimizin başta TÜBİTAK olmak üzere projeler yapmalarını önemsiyoruz. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğümüz de ayırdığımız kaynaklarla proje tabanlı eğitim yapılmasına katkı sağlıyor. Proje kültürü kazanmış öğrenciler yetiştirmek ülkemizin yarınları için de yatırım oluyor. Biz ayrıca sonuç odaklılığa ve mevcut ihtiyaçların çözülmesine odaklanan çalışmalara özel önem veriyoruz. Bunun sonucunda öğrenci ister iş kursun ister işe girsin, bunun ikisi de kolaylaşıyor. YÖK’ün başlattığı yapay zekâ ve dijital dönüşüm çalışmaları da bizim için oldukça önemli. Biz zaten bu yetkinliklerin kazandırılması için Yapay Zekâ dersini üniversite ortak seçmeli dersi haline getirmiş, Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğümüzü Türkiye’de bir ilk olarak açmıştık. YÖK bu atılım doğrultusunda meslek yüksekokullarımızda 10 yeni program açtı ve Karasu MYO’muzun adı Bilişim Teknolojileri MYO olarak değiştirildi” ifadelerini kullandı.

Kademeli Emeklilik Sistemiyle Erken Emeklilik Şansı Hogwarts Legacy 2 Daha Küçük Bir Dünya Daha Büyük Bir Deneyim Olabilir Wicked Filminde Glinda İsmini Neden Değiştiriyor? İstanbul’da Kan Donduran Aile Katliamı: Ölü Sayısı 8’e Yükseldi Gollum Filmi, Yüzüklerin Efendisi'nin Eksik Kalan Hikayesini Anlatacak Yenidoğan Çetesi Davasında Gerilim Tırmanıyor