Grip aşısına zam geldi: Kimler bedava yaptırabilecek belli oldu

Sonbahar aylarının gelmesiyle grip salgını da arttı ancak grip aşısı olmak isteyenleri kötü bir sürpriz bekliyor. Grip aşısı fiyatları geçtiğimiz sene göre yüzde 128 zamlandı. SGK tarafından belirlenen riskli gruplar içerisinde yer almayan vatandaşların grip aşısı olmak için 560 lira ödemesi gerekecek.

Sonbahar aylarının gelmesiyle havalar serinlemeye, başta grip olmak üzere birçok hastalıklar görülmeye başladı. Grip aşısı eylül ayı itibariyle eczanelerde satılıyor. SGK ödeme listesinde olmayan grip aşısını olmak isteyen vatandaşlar, eczaneden ücretini ödeyerek alabilecek.

GRİP AŞISINA YÜZDE 128 ZAM
Her yaşta ve cinsiyette görülebilen bulaşıcı bir hastalık olan grip ile mücadelede en etkili yol grip aşısı olarak gösteriliyor. Grip aşısı 2023 yılında 245 liradan eczanelerde satılıyordu.

2024 yılı itibariyle grip aşısına 128 zam geldi. Grip aşısı fiyatı 560 lira olarak belirlenirken vatandaşlar eczanelerden temin edebilecek.

GRİP AŞISINI KİMLER ÜCRETSİZ YAPTIRABİLECEK?
SGK paylaştığı duyuru ile ücretsiz olarak grip yaptırabilecek kesimleri duyurdu.

Duyuruya göre grip aşısı bedelini hekimler tarafından reçete edilmesi halinde;

- 65 yaş üzeri kişilere

- Yaşlı bakımevi ve huzurevinde kalanlara

- Anne adaylarına (gebeliğinin 13. haftasından doğuma kadar geçen süre için)

- Belirli kronik hastalığı olan erişkin ve çocuklara ücretsiz yapılabilecek.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesini Özetleyen 10 Alıntı Kitaplardan Uyarlanmış En İyi 17 Oyun House of the Dragon 3. Sezonda Büyük Rol Oynayabilecek 10 Karakter En İyi Karakterlerini Öldüren 10 Film Serisi Yüzüklerin Efendisi’nde Cüceler Neredeydi? The Sims Serisinin Tüm Oyunları Sıralandı: Hangi Oyun En İyisi?