GÖLCÜK DEPREMİ VE GERÇEKLERİ

GÖLCÜK DEPREMİ VE GERÇEKLERİ

Selahaddin ALBAYRAK selahaddinalbayrak@hotmail.com

Bundan tam 25 Sene önce, Gölcük Depremi oldu. Dönemin Başbakanı Ecevit o saatlerde uyuyordu, devleti yöneten erkan Başbakanı uyandırmaya kıyamamış ama enkaz altında kalan binlerce vatandaşına kıymıştı. Deprem bölgesi Ankara'nın dibindeydi. Başbakana, Cumhurbaşkanına Genelkurmaya, Meclise ve vekillerin lojmanlarına bir saatlik mesafede duruyordu. Buna rağmen devleti yönetenler deprem bölgesine bir hafta sonra gitmişti. Bu tavırdan da anladığınız gibi ne millet, ne de milletin çektiği sıkıntılar; dönemin başbakanının da, cumhurbaşkanının da, genelkurmay başkanının da, vekillerinin de umurunda bile değildi.

Deprem sonrası enkaz, içerisinde bulunan binlerce cesetle beraber kaldırıldı. Hayatta kalanların mağduriyeti bitsin diye devlet yardım topladı. Toplanan yardımlar ile evi yıkılanların evi yapılacak, milletin ihtiyaçları giderilecekti. Lakin gelin görün ki bir çivi dahi çakılmadığı gibi, toplanan yardım paraları memurlara maaş olarak dağıtıldı. Çünkü devletin kasasındaki parayı yemiş, bitirmişlerdi.

Bugün gelinen nokta da mevcut iktidar depremde evleri yıkılan Vanlılara yeniden Van kurdu, Elazığ kurdu. Yıkılan 11 İlde bir yılda yüz binlerce konut yaptı. Depremzedeler köylerinde ki villalarına, şehirlerindeki konutlarına bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede kavuştu kavuşuyor. Hayır sahiplerinin söz verip yaptığı konutlar bir buçuk yıl gibi kısa sürede teslim edildi. Örnek İhaların Babası Selçuk Bayraktar. Verdiği bin küsur konut sözünü yerine getirerek, konutları sahiplerine teslim etti.

Geriye dönük muktedirlere methiyeler dizen malum ideolojinin mensupları tekrar geriye dönüp bir baksın. Bugün büyük şehirlerin çoğunu aynı zihniyetin ürünleri yönetiyor. Kentsel dönüşümde beş yılda yaptıkları konut sayısı ortada. Onların beş yılda yaptığını, bir hayırsever bir buçuk yılda yapıyor. Şükretmez ihanet ederseniz, sıkıntıyı çeken sizler olursunuz. Geçmişten ders çıkartmayan milletler rezil ve sefil bir hayatı yaşamaya mahkumdur.

ALLAH bir daha o günleri milletimize göstermesin. Tekrar milletimizin başı sağ olsun. Geride kalanlara sabır ölenlere rahmet diliyoruz.

Tüm yazılarını göster