Geyve Çine’de altın dönem

Geyve’nin güneyindeki uzak köylerinden (mahalle) Çine’de adeta bereket fışkırıyor. Yeşiliyle, doğasıyla, temiz havasıyla son yıllarda tarım üretiminde yıldızı parlayan Çine mahallesi bölgenin çekim merkezi olmaya başladı.

Çine göleti ve Akdoğan göletlerinin devreye girmesiyle, yıllardır hububat ekimi ve kuru tarım yapan Çine halkının, yüzü gülmeye başladı.

Sulu tarım ile her türlü meyve ve sebzenin yetiştiği Çine’de bölgenin çehresi değişirken, tarımsal üretimde adeta yeni cazibe merkezi oldu.

Günümüzde, elma, ayva, erik, kiraz, ceviz, armut, ceviz gibi meyvelerin yanı sıra; domates, biber, bezelye, karnabahar gibi sebzelerin yetiştirildiği Çine’de halk ürünlerin pazarlamasını da kendisi yapıyor.

Bölgenin gelişiminde büyük katkıları olan aynı zamanda ziraat teknikeri olan Çine muhtarı İbrahim Yemiş, halka ön ayak oluyor.

Çine’de üretilen ürünler, aynı gün içerisinde köyün kendi kamyonuyla İstanbul’daki hallere pazarlaması yapılıyor.

Sulu tarımın getirdiği bereket ile Çine’de bugün tersine göç yaşanıyor.

Yakın zamana kadar 45 haneye kadar düşen Çine’de sulu tarıma geçilmesi ve üretimin artmasıyla büyük kentlerden geri dönüşle hane sayısı 80’lere çıktı.

Bu tersine göçün, mahalle halkının cana yakın ve misafirperver olmasının da etkisi var.

Geyve ilçe merkezine 17 km mesafede bulunan Çine’nin asfalt yol ulaşımı mevcuttur.

Yetiştirdiği ürünlerle ülke ekonomisine katkı sunan Çine halkı tarımsal değişimden memnun.

Çine’deki bu tarımsal kalkınmanın Geyve’mizin ve ülkemizin diğer köylerine de örnek olmasını temenni ederiz.

Balkan soğukları Sakarya'yı etkisi altına aldı! Serdar Ortaç ve Mehmet Ali Erbil'in İfadesi Ortaya Çıktı 2018'in "Hunger Games"i Olması Bekleniyordu, Gişede Büyük Fiyasko Oldu SAÜ’de Cumhuriyet Kupası Coşkusu: Spor Turnuvası Yoğun İlgi Gördü Gereksiz alışveriş, geçici olarak iyi hissetmek için yapılıyor Uzmanı uyardı! Çocuk ve yaşlılar için 'zatürre' tehlikesi