"Dünya genelinde e-atıklar 57 milyar dolarlık bir ekonomik değer oluşturuyor"

TOBB Türkiye Atık ve Geri Dönüşüm Sanayi Meclisi Üyesi Ufuk Işık, elektronik atıkların geri dönüşümü için etkili toplama mekanizmalarına ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "Sektör, daha fazla toplama merkezinin kurulmasını, geri dönüşüm tesislerinin modernize edilmesini ve halkın bu konuda bilgilendirilmesini bekliyor" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Atık ve Geri Dönüşüm Sanayi Meclisi Üyesi Ufuk Işık, elektronik atıkların geri dönüşümü için etkili toplama mekanizmalarına ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "Sektör, daha fazla toplama merkezinin kurulmasını, geri dönüşüm tesislerinin modernize edilmesini ve halkın bu konuda bilgilendirilmesini bekliyor." dedi.

"Dünyada e-atıkların sadece yüzde 20'si geri dönüştürülebilir"
Dünya genelinde elektronik atıkların sadece yüzde 20'sinin, Türkiye'de ise yaklaşık yüzde 10'unun geri dönüştürülebildiğini ifade eden Işık, dönüşümü sağlananların özellikle teknoloji, otomotiv, inşaat, mücevherat ve yenilenebilir enerji sektörlerinde kullanılabildiğini belirtti.

Işık, e-atıkların geri dönüşümüyle büyük bir ekonomik değer yaratıldığına da dikkati çekerek, "Geri dönüşüm yapılmadığında 2,5 milyon ton alüminyum ve 16,3 milyon ton demirin kaybı 3,6 milyar avro değerinde ekonomik bir kayıp anlamına geliyor. Aynı şekilde, 200 ton paladyumun geri dönüşüm yapılmadan çöp kutusuna gitmesi 3,4 milyar avroluk bir ekonomik zarara neden oluyor." değerlendirmesinde bulundu

Katil Semih Çelik'in Bilgisayarından Şok Edici Detaylar Ortaya Çıktı 56 Yıllık Korku Klasiği, Kırılması Zor Bir Dünya Rekoru Tutuyor Semih Çelik’in Katlettiği Ayşenur Halil’in Babası O Günü Anlattı Fenerbahçe'nin Samsunspor Maçı Kadrosu Açıklandı: 2 Önemli Eksik Hayatını kaybeden Vural Çelik bu yüzden baba olmak istememiş... Yenidoğan çetesinden kan donduran ifadeler!