Discrod'a Erişim Engeli Getirilecek mi? Bakan Uraloğlu’ndan Açıklama

Popüler mesajlaşma uygulaması Discord'da kız çocuklarını hedef alan istismar skandalı gündemde. Aileler platformun kapatılmasını talep ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Discord’a erişim engeli getirilmesi konusunda açıklama geldi.

Bakan Uraloğlu'ndan Discord Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son günlerde Discord uygulaması üzerinden gençlere yönelik cinsel istismar ve şantaj iddialarını değerlendirdi. Uraloğlu, "Yasakçı zihniyetle değil, gerektiği durumda erişim engeli getirme noktasını değerlendirmek üzere istişare ediyoruz," dedi. Henüz verilmiş bir karar olmadığını belirten Uraloğlu, İçişleri, Adalet ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarıyla bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Erişim Engeli Getirilecek mi?

Gençleri ve çocukları korumak için gerekli adımların atılacağını belirten Uraloğlu, "Yasakçı olmak istemiyoruz ancak gençleri korumak için her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz," ifadelerini kullandı. Discord’a erişim engeli getirilip getirilmeyeceğine dair net bir karar bulunmazken, bu konuda ilgili bakanlıklarla ortak bir çalışma yürütüldüğü ifade edildi.

Ailelere Çağrı: “Büyük Görev Düşüyor”

Ailelere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Çocuklarımızın internet kullanımını yakından takip edin. Kötü niyetli kişiler, çocuklarımızı istismar etmeye ve zihinlerini karıştırmaya çalışabilir,” diyerek ailelere çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmeleri ve internet ortamında dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Kitap Okuyucularını Çıldırtan 10 Game of Thrones Sahnesi 2000'lerin En İkonik 10 Film Kötüsü Harry Potter’daki 3 Affedilmez Lanet Nedir? Katil Semih Çelik’i Babası Anlattı: Odasında Korkutan Şeytani Figürler Todd Phillips, Joker 2'de İlham Kaynaklarını Açıkladı Fatih’teki vahşette yeni detaylar!