Diamond Tema kimdir?

İslam şeriatını tartıştıkları programda söyledikleri gündem olan YouTuber Diamond Tema hakkında soruşturma başlatıldı. Peki, Diamond Tema kimdir?

Diamond Tema’nın Asrın Tok ve Fikret Çetin’le olan tartışmaları sosyal medyada büyük bir ses getirdi. Hatta son zamanların en çok tıklanan videolarından biri oldu. Bu nedenle birçok insan Diamond Tema kimdir sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

Diamond Tema yaklaşık 5 yıldır Youtube’da yaptığı yayınlarla tanınan ünlü bir isimdir. Diamond Tema’nın gerçek adının Diamant Tema ya da Diyamat Tema olduğu bilinmektedir.

"Yer6" sosyal medya hesabında povakatif ifadeler nedeniyle yurt dışında olan sosyal medya kullanıcısı Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kararı sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

"Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema'nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır."

Diamond Tema Kimdir?
Diamond Tema, 1994 yılında Arnavutluk'ta doğmuştur. Agnostik bir yazar ve YouTuber olan Tema, 1996 yılında Türkiye'ye taşınmış ve eğitim hayatına burada başlamıştır. Türkiye'de askerliğini de tamamlayan Tema, Yunanistan ve İtalya'da yaklaşık iki yıl yaşamıştır. Kendini Türk olarak tanıtan Tema, yerel televizyon kanallarında iki yıl boyunca yayın yönetmenliği yapmış ve Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili belgeseller çekmiştir.

Yaklaşık beş yıldır YouTube kanalında tarih, felsefe, din ve bilim konularında videolar yayımlayan Diamond Tema, "Agnostisizm ve İlâhi Tragedya" isimli kitabı ile de tanınmaktadır.

Diamond Tema Dini Ne?
Diamond Tema Müslüman bir ailede büyüdüğünü ve dininin eskiden İslam olduğunu açıklamıştır. Ancak günümüzde inancının Agnostisizm ve Septizm arasında olduğunu söylemektedir.

Diamond Tema Ne İş Yapıyor?
Diamond Tema kimdir sorusunun yanında ne mezunu olduğu da merak edilmektedir. Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe bölümünde okuyan Diamond Tema bu bölümü yarıda bırakmıştır. Ardından Radyo ve Televizyon bölümüne geçiş yaparak kariyerini bu alanda ilerletmiştir.

Askerlik görevini 2014 yılında Şırnak’ta tamamlamıştır. Askerliğin ardından kameraman olarak sektöre adım atmıştır. Bir süre belgesel kameramanlığı yapan Diamond Tema, ardından yerel televizyon kanalında çalışmaya başlamıştır.

Diamond Tema 2019 yılından bu yana sosyal medyada din, felsefe, bilim ve tarih gibi konular üzerine içerik üretmektedir. Günümüzde Youtube’da yayınlar yapmaya devam etmektedir.

Diamond Tema mesleğinin yanı sıra kaç dil bildiği de araştırılmaktadır. Diamond Tema İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Arnavutça ve Türkçe konuşabilmektedir.

Diamond Tema Kitapları
Youtube’daki yayınlarıyla tanınan Diamond Tema aynı zamanda yazarlık da yapmaktadır. Diamond Tema’nın ilk ve şu anlık tek kitabı Agnostisizm ve İlahi Tragedya’dır. Tema bu kitabı 2022 yılında yayınlamıştır.

Diamond Tema Oynadığı Diziler ve Filmler
Diamond Tema medya sektöründe yer alması nedeniyle birçok dizi ve filmde figüran olarak rol almıştır.

Diamond Tema’nın rol aldığı dizi ve filmler aşağıdaki gibidir:

Bodrum Hakimi (2005)
Yemin (2006)
Gelinim Üzülmesin (2004)
Şahitler Kayası
4N1K (2018)
Kanatsız Kuşlar (2017)
Her Yerde Sen (2019)
Söz (2019)
Leke (2019)
Gülperi (2018)
Savaşcı (2017)

Diamond Tema Evli Mi? Eşi Kim?
Diamond Tema kimdir sorusu beraberinde özel hayatı da araştırılmaktadır. Diamond Tema’nın Seher Kurt ile evli olduğu bilinmektedir.

Diamond Tema Olayı Nedir?
Diamond Tema ve Asrın Tok olayının ardından T.C. Adalet Bakanlığı Diamond Tema için yakalama kararı çıkarıldığını açıklamıştır. Diamond Tema’nın konuyla ilgili açıklaması işe aşağıdaki gibidir:

“Aslında okuduğum şey ayet bile değil, Diyanet İşleri’nin basıp yayımladığı ve ‘sahih’ yani gerçek; şaibesiz kabul edilen hadislerin yer aldığı bir kitaptan, Hazreti Muhammed’in Hazreti Ayşe ile evliliği ile ilgili bir bölümü gösterip ‘Bu sana ahlaklı geliyor mu? Bana gelmiyor’ dedim. Ve hukuken bunu demek suç değil. Dinen de benim uydurduğum bir şey yok ortada. Nurettin Yıldız gibi birçok Arapça bilen ve İslam konusunda âlim kabul edilen insan da bunun doğru olduğunu savunuyor. Ama onlar Müslüman oldukları için konu unutulabiliyor. Bense dinsiz olduğumdan dolayı susturulmak isteniyorum. Mesele bu kadar basit aslında.”

Karanlıkta Oynamak İstemeyeceğiniz 10 Korku Video Oyunu! Game of Thrones: Kitaplarda Çok Farklı Olan 10 Karakter 10 Korku Oyunu: Katil Olarak Oynadığınız Oyunlar Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey Hogwarts Hakkında En Korkutucu 10 Gerçek 10 Terk Edilmiş Devasa Yapı