Derik’te Karacadağ Pirincinin Hasadı Başladı! Avrupa’dan Talep Var

Mardin’in Derik ilçesinde coğrafi işaretli Karacadağ pirincinin hasadına başlandı. Bu yıl 420 ton verim bekleyen üreticiler, Avrupa ülkelerinden de talep aldıklarını açıkladı.

Mardin’in Derik ilçesi, coğrafi işaretli tarım ürünleri arasında yer alan Karacadağ pirincinin hasadına başladı. Derik ilçesine 35 kilometre mesafedeki kırsal Şerifli Mahallesi’ndeki Karacadağ bölgesinde ekilen pirinçlerin hasadı, özenle gerçekleştiriliyor. Derik Çeltik Üreticileri Temsilcisi Faysal Yılmaz, hasat edilen pirinçlerin kurutma işleminin ardından fabrikalara götürülerek paketleneceğini belirtti.

Yılmaz, “Kırsal mahallemiz Karacadağ eteklerinde olduğu için yıllardır çeltik ekiyoruz. Su göletimiz 1978’de atalarımız tarafından inşa edildi. 920 dekarlık çeltik alanında, Şerifbaba göletinden ekim yapıyoruz. Biçim işlemini erkek işçiler yaparken, kadın işçiler bu pirinçleri toplayıp kurutuyor. Kurutma işlemi sonrası pirinç, Diyarbakır’daki fabrikalara gönderiliyor” dedi.

Bu yıl 420 ton verim beklediklerini ifade eden Yılmaz, “Geçen yıl 400 ton verim aldık, bu yıl 420 ton elde edeceğimizi düşünüyoruz. Pirincimizin tonu 27 bin liraya fabrikaya veriyoruz. Avrupa’nın Almanya, İsviçre ve Norveç gibi ülkelerinden siparişler alıyoruz” diye ekledi. Pirinç üreticisi Nizameddin Pirinçioğlu da, “Bu bölgede üretilen pirincin mineralleri yüksek, doğal bir bölgede yetiştiği için kalitesi de oldukça iyi” dedi.

Harry Potter Serisindeki Her Kitap Sıralandı Kitap Okuyucularını Çıldırtan 10 Game of Thrones Sahnesi Harry Potter’daki 3 Affedilmez Lanet Nedir? Todd Phillips, Joker 2'de İlham Kaynaklarını Açıkladı Sakarya'dan örnek ''can dostu'' buluşması: Game of Thrones: Bilinen Her Valyria Kılıcı, Sıralandı