Bir Peri Masalı'nın Zeynep'i Alina Boz kimdir? Alina Boz kaç yaşında? Alina Boz hangi yapımlarda rol aldı?

Bu akşam FOX'ta yayın hayatına başlayan Bir Peri Masalı dizisinin başrolünde yer alan ve Zeynep karakterine can veren Alina Boz'un hayatı merak konusu oldu. Peki, Bir Peri Masalı'nın Zeynep'i Alina Boz kimdir? Alina Boz kaç yaşında? Hangi yapımlarda rol aldı? İşte detaylar...

BİR PERİ MASALI'NIN ZEYNEP'İ ALİNA BOZ KİMDİR?

14 Haziran 1998 tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında kırsal bir kasabada dünyaya gelen Alina Boz'un annesi Rus, babası ise Bulgaristan göçmeni bir Türk'tür. İlkokula başlayana dek Rusya'da kalan Alina Boz, ailesinin işleri sebebiyle Türkiye'ye dönmüştür. Henüz 7 yaşında İstanbul'a gelen isim, burada Türkçe öğrenmiş ve ilkokulu burada okumuştur. Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri Bölümünden mezun olan isim, mezuniyet sonrası Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünü kazanmıştır.

Ailesi tarafından ilkokulda Barış Manço Kültür Merkezi'ne yazdırılmıştır ve 7 yıl burada oyunculuk yapmıştır. Dergi çekimleri ve reklamlarda roller almasının sonrasında oyunculuk kariyerine 2013 senesinde Cesur Hemşire dizisinde Canan olarak başlamıştır. Paramparça dizisinde Hazal olarak rolüne hayat vermiştir.

2016 yılında Kaçma Birader filminde, 2017 yılında Böluk filminde rol almıştır. 2018 yılında Vatanım Sensin dizisinde Prenses Anastasia Romanova rolüne hayat veren isim, aynı sene Elimi Bırakma dizisinde de başrol oynamıştır. Netflix'te yayınlanan Aşk 101'de başrol oynayan isim, 2021 yılında Maraşlı dizisinde rol almıştır.

FİLMOGRAFİSİ

Dizi;

Bir Peri Masalı

Aşk 102

Maraşlı

Aşk 101

Elimi Bırakma

Vatanım Sensin

Sevda'nın Bahçesi

Paramparça

Cesur Hemşire

Film;

Bölük

Kaçma Birader

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesini Özetleyen 10 Alıntı Karanlıkta Oynamak İstemeyeceğiniz 10 Korku Video Oyunu! En İyi Karakterlerini Öldüren 10 Film Serisi 10 Korku Oyunu: Katil Olarak Oynadığınız Oyunlar Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey Hogwarts Hakkında En Korkutucu 10 Gerçek