Biden ve Zelenskiy, Ukrayna'ya Destek İçin Beyaz Saray'da Buluştu

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Biden, Rusya'ya karşı savaşı kazanması için Ukrayna'ya yaklaşık 8 milyar dolarlık askeri yardım yapılacağını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Bu toplantı, Biden’ın Rusya'ya karşı savaşta Ukrayna’ya yaklaşık 8 milyar dolarlık askeri yardım yapılacağını açıklamasının hemen ardından geldi. Biden, Zelenskiy'i Beyaz Saray'da tekrar ağırlamaktan duyduğu gururu dile getirerek, “Yaklaşık 3 yıldır ABD, özgürlüklerini Rus saldırganlığına karşı savunan Ukrayna halkının yanında yer almak üzere tüm dünyayı bir araya getirdi ve Ukrayna'ya galip gelmesi için ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak yönetimimin en önemli önceliği oldu.” dedi.

Görüşme sırasında Biden, Ukrayna'nın savaşın başından bu yana Rusya'nın ele geçirdiği toprakların yarısından fazlasını geri aldığını belirtti. Ancak daha yapılması gereken çok iş olduğunu vurgulayan Biden, “Bu nedenle bugün Ukrayna'ya yönelik güvenlik yardımlarının arttırılacağını ve Ukrayna'nın bu savaşı kazanmasına yardımcı olacak bir dizi ilave tedbirin alınacağını duyuruyorum.” ifadelerini kullandı.

Biden, ayrıca Ukrayna'yı Rus saldırganlığına karşı savunmak amacıyla 50'den fazla ülkenin çabalarını koordine etmek üzere önümüzdeki ay Almanya'da Ukrayna Savunma Temas Grubu'nun liderler düzeyinde bir toplantısını düzenleyeceğini de açıkladı. "Bu eylemlerle verdiğim mesaj açıktır: ABD, Ukrayna'ya bu savaşı kazanması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Harry Potter Evrenindeki En Güçlü 30 Büyü The Sims Serisinin Tüm Oyunları Sıralandı: Hangi Oyun En İyisi? Steam’e Göre En Rahatlatıcı 10 Oyun Kitaplardan Uyarlanmış En İyi 17 Oyun House of the Dragon 3. Sezonda Büyük Rol Oynayabilecek 10 Karakter Yüzüklerin Efendisi’nde Cüceler Neredeydi?