Bakan Şimşek: KOBİ'ler ve İhracatçılar İçin 2,3 Milyar Dolar Kaynak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOBİ'ler ve ihracatçıları desteklemek adına yurt dışından sağlanan 2,3 milyar dolarlık kaynakla işletmelerin finansman ihtiyaçlarının karşılanacağını açıkladı.

KOBİ'ler İçin Büyük Destek: 2,3 Milyar Dolarlık Kaynak Sağlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada reel sektörün öncelikle KOBİ’ler ve ihracatçılar olmak üzere desteklenmeye devam ettiğini belirtti. Uluslararası kuruluşlardan sağlanan 2,3 milyar dolarlık kaynak ile işletmelerin yatırım projelerinin finansmanı ve yeşil dönüşüm odaklı projelere hız kazandırılması amaçlanıyor.

Deprem Bölgesi ve Sürdürülebilirlik Odaklı Projeler Desteklenecek

Bakan Şimşek, uluslararası kuruluşlarla iş birliği içinde gerçekleştirilen bu fonlama ile, öncelikli olarak deprem bölgesindeki işletmelere destek sağlanacağını ve bu kaynakların ayrıca ülke genelindeki emisyon azaltımı yatırımları ile enerji depolama sistemlerine katkı sağlayacağını belirtti. Şimşek, Eximbank ve kalkınma bankaları aracılığıyla işletmelere yeşil ihracat projelerinde kullanılmak üzere 1 milyar dolar, KOBİ'lere yönelik ise 1,3 milyar dolarlık fon tahsis edildiğini ifade etti.

KOBİ'lerin Ekonomiye Katkısı Artacak

Kaynağın dağıtımı ile ilgili detayları da paylaşan Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

"KOBİ'lerin finansmana erişim imkanlarını artırarak dezenflasyon sürecinde rekabet güçlerini korumayı hedefliyoruz. Uluslararası kuruluşlarla iş birliğimiz sürecek ve KOBİ'ler için uzun vadeli, uygun koşullu finansman imkanlarını sürdüreceğiz.”

Kitap Okuyucularını Çıldırtan 10 Game of Thrones Sahnesi 2000'lerin En İkonik 10 Film Kötüsü Harry Potter’daki 3 Affedilmez Lanet Nedir? Katil Semih Çelik’i Babası Anlattı: Odasında Korkutan Şeytani Figürler Todd Phillips, Joker 2'de İlham Kaynaklarını Açıkladı Fatih’teki vahşette yeni detaylar!