AREFE GÜNÜ KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU 2024? | 15 Haziran kargolar tatil mi, yarım gün mü çalışacak?

Kurban Bayramı resmi tatilinin 9 gün ilan edilmesinin ardından vatandaşlar, arefe günü ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Arefenin Cumartesi gününe denk gelmesiyle kargoların çalışma durumu da merak konusu oldu. Peki arefe günü kargolar çalışıyor m? Kurban Bayramı arifesinde kargolar tatil mi, yarım gün mü çalışacak? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

9 günlük bayram tatili memurları kapsıyor. Kargo çalışanları memur olmadığı için 9 günlük bayram tatilinden yararlanmayacak. Bu kapsamda, 15 Haziran Cumartesi günü yalnızca yarım gün bayram tatili içinde yer aldığından kargo firmaları yarım gün mesaide olacak.

AREFE GÜNÜ MESAİ SAATLERİ 2024

Arefe günü yasal olarak yarım gün çalışma uygulanır. Kamu kurum ve kuruluşlarında saat 13.00'e kadar çalışan kişiler mesai süresini doldurmuş olurken özel sektörde ise çalışma saatleri, yöneticilerin inisiyatifi ile belirlenir. Ancak arefe günü sabah işe başlayan işçi, işini akşam (diğer günlerde olduğu saatte) bırakıyorsa; bir tam mesai ve bir de yarım mesai ücreti alır. Bu yıl ise resmi tatil 9 gün olarak belirlendiğinden kamu kurumlarında çalışan kişiler, 14 Haziran Cuma günü mesai bitimiyle tatillerine başlayıp 24 Haziran Pazartesi mesai başlangıcıyla işlerine geri dönecek.

Katil Semih Çelik'in Bilgisayarından Şok Edici Detaylar Ortaya Çıktı 56 Yıllık Korku Klasiği, Kırılması Zor Bir Dünya Rekoru Tutuyor Semih Çelik’in Katlettiği Ayşenur Halil’in Babası O Günü Anlattı Fenerbahçe'nin Samsunspor Maçı Kadrosu Açıklandı: 2 Önemli Eksik Hayatını kaybeden Vural Çelik bu yüzden baba olmak istememiş... Yenidoğan çetesinden kan donduran ifadeler!