Alec Baldwin Hakkındaki "Kasıt Olmaksızın Adam Öldürme" Suçlaması Reddedildi

New Mexico'da bir yargıç, Alec Baldwin’in 2021 yılında bir film çekimi sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vurarak ölümüne neden olmasıyla ilgili kasıt olmaksızın adam öldürme suçlamasının reddedilmesine yönelik kararı onayladı.

ABD'nin New Mexico eyaletinde bir yargıç, Ekim 2021'de "Rust" filminin çekimlerinde meydana gelen ölümcül kazayla ilgili aktör Alec Baldwin hakkında "kasıt olmaksızın adam öldürme" suçlamasının reddedilmesine dair kararı onayladı. Yargıç Mary Marlowe Sommer, duruşmada, Temmuz 2024'te Baldwin’e karşı yapılan suçlamanın reddedilmesi kararının uygun olduğunu belirtti.

Sommer, avukatların kararından dönmesi için yeterli bir hukuki veya olgusal argüman sunmadıklarını vurguladı. Baldwin'in 21 Ekim 2021'deki film setinde kullandığı silahla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne ve yönetmen Joel Souza'nın yaralanmasına neden olduğu olayın ardından yargı süreci devam etti. Baldwin, ilk röportajında tabancada gerçek mermi olduğunu bilmediğini, olaydan dolayı derin üzüntü duyduğunu ancak suçluluk hissetmediğini ifade etmişti.

Kazanın ardından, Baldwin'e ve film şirketine karşı çeşitli suçlamalar yöneltilmiş, ardından Hutchins’in ailesi ile bir anlaşmaya varılmıştı. New Mexico'nun Santa Fe bölgesinde açılan davada, 19 Ocak 2023'te Baldwin ve silahlardan sorumlu Gutierrez-Reed'e yönelik ayrı bir "kasıt olmaksızın adam öldürme" suçlaması yöneltilmişti. Mart 2024’teki duruşmada jüri, Baldwin’in silahı Hutchins'e doğrultup ateş etmesinden Gutierrez-Reed'i sorumlu tutmuş ve kendisi 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

New Mexico yasalarına göre, "kasıt olmaksızın adam öldürme" suçlaması, 18 aya kadar hapis ve 5 bin dolar para cezası gerektiren 4. derece bir suç olarak tanımlanıyor.

Semih Çelik'in İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil Cinayetinde Gelişme Semih Çelik’in Katlettiği Ayşenur Halil’in Babası O Günü Anlattı Call Of Duty: Black Ops 6’da Birden Fazla Son Var Mı? Beetlejuice Beetlejuice, Dune 2'yi Geride Bırakarak Gişe Rekoru Kırdı Celtics’in Yüzük Töreni Unutulmaz Anlara Sahne Oldu Hogwarts Legacy 2, Hogwarts'ın Ötesine Geçmeli