Ahıra giren köylüler neye uğradığını şaşırdı! İki başı, iki ağzı ve dört gözü var
Rusya'nın Khakassia eyaletinde ilginç bir olay meydana geldi. İneklerini kontrol etmek için ahıra giden çiftçi gördüğü manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Doğum yapan ineğin yavrusu tüm köylüleri ahıra topladı.
Khakassia eyaletinin Matkechik köyündeki çiftçiler, sabah ahıra gittiklerinde daha önce hiç görmedikleri bir manzarayla karşılaştı. Çiftçileri şaşırtan, yeni doğum yapan ineğin yavrusuydu. Çift başı, sakalı ve dilleriyle ölü olarak dünyaya gelen yavru, annesini de öldürdü.
"MUTASYONLU DOĞMUŞ"
Çiftçiler söz konusu durumu hemen yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen yetkililer, hayvanı alarak labaratuvara götürdü. İnek yavrusu üzerinde yapılan inceleme sonucunda bunun genetik bozukluktan kaynaklı mutasyon olduğu belirlendi.
"İÇ VE DIŞ ORTAMDAN KAYNAKLI"
Hakasya Cumhuriyeti Tarım ve Gıda Bakanlığı Veteriner Dairesi tarafından yapılan açıklamada, "Hayvanlar iç ve dış ortamlarından kaynaklı bu tarz değişimlere uğrayabilir. Mutasyonlar, belirli mutajenik etkilerin yanı sıra yapay (deneysel) koşullarda ortaya çıkan genomdaki kalıtsal değişikliklerdir. Ayrıca melezleme sırasında mutasyonlar meydana gelebilir" denildi.
İşte o buzağı:
İKİ BAŞI, İKİ AĞZI VE DÖRT GÖZÜ OLAN...
Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Camuşlu köyünde çiftçi Baki Öztürk'ün ineği çift başlı buzağı doğurdu. İlk defa böyle bir durumla karşılaşan Öztürk, veteriner hekim çağırdı.
Yapılan incelemelerde iki başı, iki ağzı ve dört gözü olan buzağı, herkesi hayret içinde bıraktı.
Edinilen bilgiye göre Tekirdağ Şarköy İlçesi Şenköy Mahallesinde 20 koyun sahibi Adnan Elma'ya ait bir koyun, bulunduğu ahırda ikiz kuzu dünyaya getirdi. Hayvancılık işleriyle uğraşan 48 yaşındaki Adnan Elma, kendisine ait ahıra gidip, ikiz doğan kuzulara bakınca hayretler içerisinde kaldı.
İkiz doğan kuzulardan bir tanesinin yüzünün olmaması şaşkınlığa neden oldu. Yüzü gelişmeden doğan kuzu yarım saatten fazla yaşayamadı.
BU TARZ DOĞUMLARIN YAŞAM İHTİMALİ DÜŞÜK
Bunun üzerine ahıra gelen Veteriner Hekim Onur Kemer, "Bu tür rahatsızlıklar hayvanların gebelik sırasında kullanılan ilaçlar, gebelik sırasında beslenme bu tarz anormalliklerle karşılaşmayı ortaya çıkarır.
Genetik faktörler en önemlisidir. Çevresel faktörler beslenme doğum sırasında kullanılan ilaçlar, anne karındaki yavruya bu tarz doğumsal defekt oluşmasına sebebiyetler verebiliyor.
Koyunlarda sıklıkla karşılaşılıyor" diyerek bu tip doğan canlılarda yaşama ihtimali olmadığını dile getirdi.