6 Bin 600 Nüfuslu Amasra'ya 1,5 Milyon Turist Geldi

Bartın’ın 6 bin 600 nüfuslu tarihi ilçesi Amasra, bu yılın ilk 8 ayında 1,5 milyonu aşkın turisti ağırladı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, yıl sonuna kadar bu sayının 2 milyonu geçmesini beklediklerini ifade etti.

Bartın’ın Amasra ilçesi, 3 bin yıllık tarihi, doğal güzellikleri ve deniz ürünleriyle ünlü mutfağı sayesinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. 2024 yılının ilk 8 ayında 1,5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan ilçe, özellikle yaz aylarında yoğunluk yaşadı. Ramazan ve Kurban bayramları döneminde zirveye ulaşan turist sayısı, kruvaziyer seferlerinin de katkısıyla arttı.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, ilçenin doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra serin rüzgarlarıyla da cazip bir turizm noktası olduğunu belirtti. Çakır, “2024’ün ilk 8 ayında 1,5 milyonun üzerinde turist ağırladık ve yıl sonuna kadar 2 milyon turisti geçeceğimizi tahmin ediyoruz” dedi.

Tarihi ve Doğal Güzellikler İlgi Çekiyor

Amasra, Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserleri, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Amasra Kalesi ve Tavşan Adası gibi turistik noktalarıyla dikkat çekiyor. İlçedeki Amasra Müzesi’nde sergilenen binlerce yıllık eserler de turistlerin ilgisini çekiyor.

Kruvaziyer Turizmi Canlandı

Amasra Limanı’na 2 yıl önce faaliyete geçen yolcu iskelesi sayesinde kruvaziyer turizmi de hız kazandı. 2022’de başlayan seferlerle bugüne kadar 57 binden fazla turist ilçeye gelirken, 2024 yılının ilk 8 ayında 23 bin Rus turist kruvaziyerlerle Amasra’ya ulaştı. Başkan Çakır, kruvaziyer turizminin ilçeye büyük katkı sağladığını belirterek, yeni seferlerle bu sayıyı daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Amasra’daki turizm hareketliliğinin yıl boyunca devam etmesi bekleniyor.

Katil Semih Çelik'in Bilgisayarından Şok Edici Detaylar Ortaya Çıktı 56 Yıllık Korku Klasiği, Kırılması Zor Bir Dünya Rekoru Tutuyor Semih Çelik’in Katlettiği Ayşenur Halil’in Babası O Günü Anlattı Fenerbahçe'nin Samsunspor Maçı Kadrosu Açıklandı: 2 Önemli Eksik Hayatını kaybeden Vural Çelik bu yüzden baba olmak istememiş... Yenidoğan çetesinden kan donduran ifadeler!