25 yıl odaya hapsedilen Blanche Monnier’in tüyler ürperten hikâyesi

Yıllar önce erkekler kendisine aşık olmasın diye annesi tarafından 25 yıl boyunca bir odaya hapsedilen Blanche Monnier’in tüyler ürperten hikâyesini sizler için derledik.

1 Mart 1849' da dünyaya geldi. Blanche Monnierr 19. Yüzyılda yaşayan Monnier ailesi Fransa’da dönemin soylu ailelerinden biriydi. Bu ailenin güzeller güzeli bahtsız kızımız Blanche Monnier 1 Mart 1849’da doğmuştu.

Blanche büyüdü. Şahene bir genç kız oldu. Soylu bir aileden geldiği için soylu biriyle evlenmesi bekleniyordu. Bir sürü talibi çıkan Blanche bunların hiçbirini kabul etmiyordu. Çünkü o 25 yaşındayken aileye göre ‘alt sınıftan’ bir avukata gönlünü kaptırmıştı.

Avukatımız maalesef çok da başarılı değildi. Blanche’den yaşça da büyüktü. Annesi de bu durumu bildiği için kızının ‘parasız bir avukatla’ evlenemesini istemiyordu. Bu istekten sonra tabii ki Blanche Monnier annesine karşı çıktı. Blanche ile başa çıkamayacağını anlayınca akıl almaz bir yola başvuran Louise, kızını bir odaya hapsetti.

Hiçbir şey olmamış gibi...

Olayın korkunçluğu işte tam da burada başlıyor. Odaya kapattıklarını kızlarını aniden ortadan kaybolmuş gibi gösterdiler. Yaptıkları yetmiyormuş gibi annesi Loiuse ve erkek kardeşi Marcel yalandan yas tutarak günlük hayatlarına devam ettiler. Bu korkunç durum 1901 yılında Paris Başsavcılığına gelen mektupla son buldu. Savcılığa gönderilen isimsiz mektupta yazanlar polis ve savcılığı şoka uğrattı. Mektupta şunlar yazıyordu;

“Sayın başsavcım, sizi fevkalade ciddi bir vaka hakkında bilgilendirmenin onurunu taşıyorum. Madam Monnier‘ın evinde kilitli bir kadın hakkında konuşuyorum, neredeyse açlıktan ölecek, son yirmi beş yıldır kendi pisliğinde, çürümüş çöplerin içinde yaşıyor.”

Şok oldular

Polis ve savcının ultra şok yaşamasının sebebi Louise Monnier aristokrat bir aileden geliyordu ve kendi cemiyeti tarafından oldukça seviliyordu. Buna rağmen ihbar ciddiye alındı ve Monnierlerin evine baskın düzenlendi. Baskında zavallı Blanche evlerinin üst katında gizli bir oda da bulundu. Güzeller güzeli Blanche 25 yıl boyunca ışık bile görmeyen bir odada tutulmuştu. Bulunduğu oda da dışkı ve yiyecek çöpleriyle dolu bir yatakta oturuyordu

25 yıl tek başına bir odada

Blanche yetersiz beslenme sebebiyle deyim yerindeyse bir deri bir kemik olmuştu. Hemen hastaneye kaldırıldı. Hastanede ona bakan hemşireler ise, onun oldukça nazik ve mutlu olduğunu dile getirdiler. Blanche; yıkanmaktan ve yeniden gün ışığı görmekten dolayı oldukça mutlu olduğunu söylemiş.

Gerçeklerin ortaya çıktıktan sonra anne demeye bin şahit olan Louise tutuklandı ancak aynı ay içerisinde cezaevinde kalp krizi geçirerek vefat etti. O zamana kadar nefes alması bile mucize. Erkek kardeşi Marcel Monnier de mahkemeye çıktı ve mahkum edildi, ancak Marcel Monnier zihinsel olarak yetersiz kabul edildi. Ve beraat etti.

Bu esaretten sonra Monnier ruh sağlığı sorunları oluşmuştu. Anoreksiya nevroza, şizofreni, teşhircilik ve coprophilia gibi teşhisler konulmuştu.

Yaşama tekrar uyum sağlayamadı...

Zavallı Blache Monnier, 25 yıl esaretten sonra yaşama tekrar uyum sağlayamadı. Ve 1913 yılında kaldığı senatoryumda hayatını kaybetti. Aşık olduğu avukat ise 1885'te vefat etmiş.

Karanlıkta Oynamak İstemeyeceğiniz 10 Korku Video Oyunu! Game of Thrones: Kitaplarda Çok Farklı Olan 10 Karakter 10 Korku Oyunu: Katil Olarak Oynadığınız Oyunlar Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey Hogwarts Hakkında En Korkutucu 10 Gerçek 10 Terk Edilmiş Devasa Yapı