141,5 Kilo Kokain Yakalanan Geminin 10 Mürettebatından 8’i Beraat Etti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 141,5 kilogram kokain ele geçirilen geminin mürettebatından 8 kişi beraat etti. Geminin iki kaptanına ise 30 yıl hapis cezası verildi.

This browser does not support the video element.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçen yıl Panama bayraklı bir gemide yapılan uyuşturucu operasyonunda 141,5 kilogram kokain ele geçirilmişti. Olayın ardından geminin 10 mürettebatı tutuklanmıştı. Yargılama süreci sonunda Karadeniz Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, mürettebatın 8'i beraat etti.

Duruşmada, geminin kaptanı M.D., 30 yılı aşkın süredir kaptanlık yaptığını ve daha önce herhangi bir suça karışmadığını belirterek suçlamaları reddetti. M.D., "Uyuşturucunun gemiye yerleştirilmesine karşı önlem aldım. Aramada uyuşturucu bulundu ancak suçlamaları kabul etmiyorum," dedi.

Geminin ikinci kaptanı A.A. ise, Kolombiya'dan yükleme sırasında uyuşturucuların gemiye yerleştirilmiş olabileceğini, yüklemelerin karanlıkta yapıldığını ve herhangi bir suç işlediğini kabul etmedi. Sanık avukatları da uyuşturucuda mürettebatın parmak izlerinin bulunmadığını ve suçsuz olduklarını savundu.

Sonuç olarak, geminin kaptanı M.D. ve ikinci kaptanı A.A., 30 yıl hapis cezası ve 200 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Diğer 8 mürettebat ise beraat etti.

Yağış sonrası çamur yola aktı, temizleme çalışması başlatıldı İki motosikletin çarpıştığı kaza anı güvenlik kamerasında Ticari taksi, halk otobüsüne çarparak durabildi: 1 yaralı 26 yaşındaki genç yangında hayatını kaybetti İki otomobil peş peşe takla atarak kaza yaptı Kafkametler'in kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor