125 Yıllık Alören Camii Yeniden İbadete Açıldı!

Çorum'un Mecitözü ilçesinde, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen 125 yıllık Alören Camii, cuma namazıyla yeniden ibadete açıldı.

Çorum'un Mecitözü ilçesine bağlı Alören köyünde, 1899 yılında inşa edilen Alören Camii, yanındaki sulama havuzunun neden olduğu rutubet nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. Yıkılma tehlikesi nedeniyle uzun süre kapalı kalan caminin mülkiyeti, 2022'de Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi. Ardından Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Restorasyon kapsamında, bahçedeki havuz kaldırıldı ve caminin rutubet nedeniyle zarar gören yerleri onarıldı. Yaklaşık 2 yıl süren çalışmaların ardından cami, cuma namazıyla yeniden ibadete açıldı. Açılış töreninde Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası İl Müftüsü Şahin Yıldırım dua etti. Törende ayrıca caminin eski ve yenilenmiş halini gösteren fotoğraflardan oluşan bir sergi de açıldı.

Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan, caminin güçlendirilmesi için titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Caminin beden duvarlarını mikroenjeksiyonla güçlendirdik. Klasik Osmanlı dönemi kalem işlerini gün yüzüne çıkardık. İbadete açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz," dedi.

Vali Yardımcısı Cengiz Nayman da, 1899'dan beri halkın kullanımında olan caminin restore edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Törene, çeşitli yerel yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Karanlıkta Oynamak İstemeyeceğiniz 10 Korku Video Oyunu! Game of Thrones: Kitaplarda Çok Farklı Olan 10 Karakter 10 Korku Oyunu: Katil Olarak Oynadığınız Oyunlar Yüzüklerin Efendisi Üçlemesini Özetleyen 10 Alıntı Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey Hogwarts Hakkında En Korkutucu 10 Gerçek