USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Altın Takipçilerinin Dikkatine! Uzman İslam Memiş'ten Altın Açıklaması

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın grafiğini yorumladı. Yıl sonu için altın gram fiyatı öngörüsünü paylaştı.

Altın Takipçilerinin Dikkatine! Uzman İslam Memiş'ten Altın Açıklaması
27 Temmuz 2024 | 13:05
Son Güncelleme:

Gram altın fiyatı yüzde 1’e yakın değer kaybetti. Çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatı da düşüş gösterdi.

Peki altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Altın almalı mı, satmalı mı? Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın tahminini açıkladı. 2024 yılının 'altın yılı' olduğunu belirten İslam Memiş, yıl sonuna kadar ons altının 2660 dolara ve devamında da 3000 dolara ulaşabileceğini söyledi. Merkez bankalarının altın talebini artırmaya devam ettiğini ifade ederek, altının tekrar güvenli liman olarak tercih edildiğinin altıbnı çizdi.

Gram Altın İçin Rekor Fiyat
Altının gram fiyatı için yeni rekor rakamı açıklayan Memiş bu şekilde açıkladı:

" Türkiye'de uzun vadede en çok kazandıran yatırım aracı altın olmaya devam ediyor. Muhtemelen bir iki hafta daha bu aralıkta kalacak. Aynı şekilde ons altının da 2.380-2.480 dolar aralığını takip edeceğiz. Ancak ağustos ayında gram altında 2.700 TL veya üzerini göreceğimizi öngörüyorum. Şu anda düşmesine rağmen yine 2 bin 570 lira civarlarını görüyoruz. Yıl sonu için 3 bin ila 3 bin 500 aralığını tahmin etmeye devam ediyorum. Orta Doğu'da bölgesel bir savaş var ve ABD Merkez Bankası Fed başta olmak üzere çoğu merkez bankalarında faiz indirme süreci var. Merkez Bankası alımlarını sürdürüyor ve bu da yukarı yönde olmasını tetikleyen faktördür.”

"2024 Yılında Altın, Altın Çağını Yaşayacak."
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın, ‘Bugünkü koşullarda faizlerde indirim olması gündemimizde yoktur’ açıklamasını hatırlatan Memiş, “Biz de altın fiyatlarını bugünkü koşullarda değerlendiriyoruz” derken, “2024 yılına ilişkin bir sloganımız vardı: 2024 yılında altın, altın çağını yaşayacak. Haziran ayında 2 bin 420 TL civarındaydı Temmuz ayında 2 bin 680 TL seviyesine çıkmışken ufak bir düşüş yaşadı ama gram altın düşmedi diyebiliriz” açıklamasını yaptı.