USD 34,08
EUR 38,03
ALTIN 2.836,73
BIST100 9.976
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 7

Kamu hizmet alanları

Başkan Adayı Alemdar, projelerinde hizmet anlayışında yenilikçi bir çizgi izleyeceklerini ifade ederek, “Yenilikçi hizmet anlayışı çerçevesinde çevreye değer katacak olan yeni kamu hizmet alanlarının inşa edeceğiz. Toplumumuzun her kesiminin faydalanacağı projelerimizde;

  • Vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine erişim konusunda tek noktada işlerini görebilecekleri yeni Kamu Hizmet Alanları ve Kongre Merkezini şehrimize kazandıracağız.
  • Yeni Kamu Hizmet Alanları, şehrimizin sanat ve kültür yaşamının da merkezi haline gelecek. Yeni Hizmet Alanlarını sadece kamu hizmetlerinin görüldüğü bir mekân olmaktan öte, gençler, kadınlar, sanatseverler için yaşayan ve canlı bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz. 
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 8

Gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir dünya bırakacağız

Yeni dönemde çevreye duyarlı bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceklerini söyleyen Alemdar, “Şehrimiz özellikle yenilenebilir enerji alanında oldukça gelecek vadediyor. Güneş ve jeotermal enerjilerimizi doğru bir şekilde kullanacağız. Bizler de bu noktada yenilebilir enerji ve sıfır atık projeleri ile kaynaklarımızı korumanın gayreti içerisinde olacağız. Çevremizi korumak ve gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına;

  • Yenilenebilir enerji alanında Sakarya’nın potansiyelini değerlendireceğiz. Güneş, jeotermal ve su enerji potansiyelimizi etkin bir şekilde kullanacağız.
  • İhtiyaç olan bölgelerimize yeni atık su arıtma tesisleri yapacağız.
  • Sıfır atık hedeflerine ulaşmak için evsel atıkların geri dönüştürülmesi ve ekonomiye kazandırılması için tesisler kuracağız.
  • Düzenli katı atık depolama sistemleri ile ilçelerimizin evsel atıklarını çevreye zarar vermeden ileri teknolojiyle geri dönüşüme kazandıracağız.
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 9

Her branştaki sportif faaliyetlerini destekleyeceğiz

Şehrin spor alanında da geliştirileceğini belirten Alemdar, “Sakarya ülkemize birçok alanda sporcu yetiştiren ve bu alanda bizlere büyük gururlar yaşatan bir şehir. Bu noktada önemli bir hassasiyet taşıyoruz. Özellikle Sakaryaspor’umuz başta olmak üzere, her branşta gerçekleştirilen sportif faaliyetlerini destekleyeceğiz;

  • Sakaryaspor’umuzu desteklemek için gerekli çalışmaları hayata geçireceğiz.
  • Sporu her alanda destekleyecek ve öncelikli olarak her ilçede yeni spor tesisleri inşa edeceğiz.
  • Şehirdeki bisiklet yol ağını genişleterek, karbon salınımını en aza indirmenin gayreti içerisinde olacağız.
  • Amatör spor kulüplerini ve altyapı çalışmalarını destekleyerek sporcu yetiştiren Sakarya kimliğini yeniden kazanacağız.
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 10

“7/24 Sosyal Hizmet” anlayışıyla hareket edeceğiz

Konuşmasında sosyal belediyecilik vurgusu yapan Alemdar, “Bizim vizyonumuz, kimsesizlerin sesi olmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki hassasiyetini çok iyi biliyoruz. Toplumumuzun tüm kesimine sağlayacağımız 7/24 sosyal hizmet anlayışıyla, bizi biz yapan ve aramızdaki bağı güçlendirecek çalışmalara imza atacağız. Bu noktada tüm çalışmalarımızı tamamladık;

  • Sosyal Kart projesiyle kimseyi yalnız bırakmayacağız.
  • Yaşlı hemşehrilerimiz için Yaşlı Yaşam Evleri inşa edip, bakım ve destekle hayatlarını kolaylaştıracağız. Onlara yalnız olmadıklarını hissettireceğiz.
  • Düşük gelire sahip özel gereksinimli ve emekli hemşehrilerimize destek olmak için su kullanım ücretlerinde %65 oranında indirim sağlayacağız
  • İlçe belediyelerimizle koordine içinde yaşlı ve yalnız yaşayan hemşehrilerimize evde bakım hizmeti, ev temizliği ve sağlık desteği sunacağız.