USD 34,05
EUR 38,05
ALTIN 2.832,35
BIST100 9.976
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 4

Afetlere karşı dirençli şehir vizyonu

Konuşmasının ardından video gösterimi eşliğinde proje detaylarını paylaşan Alemdar, önceliklerinin afete dirençli bir şehir kurmak olduğunu ifade ederek, “Dirençli şehir olmanın ön şartı, afetlere karşı geliştirilecek önlem ve hazırlık çalışmalarıdır. Şehrimizin deprem kuşağında olduğunu ön görerek çalışmalarımızı hızla sürdüreceğiz. Bu kapsamda;

  • Hazırladığımız planlar doğrultusunda şehrin sağlam zeminlerinde toplu konut ve arsa üretim çalışmaları yapacağız.
  • Afet odaklı planlama çalışmaları ile afet risk haritalarımızı hazırlayacağız.
  • Deprem izleme merkezi kuracağız. 7/24 deprem riskini ve olası afet hareketlerini izleyeceğiz.
  • Afet bilincinin oluşması için öncelikli çocuklar olmak üzere uygulamalı eğitimlerin verileceği afet eğitim parkı yapacağız.
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 5

Yazlık Kavşağı, yeni duble yollar, şehre yeni girişler

Başkan Adayı Alemdar, şehrin ulaşımına dair projelere dikkat çekerek, “Hepinizin bildiği üzere Sakarya’mızın nüfusu her geçen gelişiyor. Bu gelişim de özellikle trafik yoğunluğu noktasında belli gereksinimleri beraberinde getiriyor. Yeni duble yollar, köprüler, kavşaklar ve şehre yeni girişlerle ulaşımı hızlandıracağız. Bu kapsamda;

 

·         Trafik yoğunluğunun oluştuğu Yazlık Kavşağı, Bekirpaşa gibi noktalarda acilen yeni düzenlemeleri hayata geçireceğiz.

·         Şehre yeni girişler, yeni duble yollar, köprü ve kavşaklar yapacağız.

·         Toplu taşıma konforunu artırarak ilçelerimizden şehir merkezine ulaşımı kolaylaştıracağız.

·         İlkokul ve ortaokul öğrencileri için belediye otobüslerinde ulaşımı ücretsiz sağlayacağız.

·         Lise ve üniversite öğrencileri için %54 oranında indirimli seyahat imkanı sunacağız.

·         Daha konforlu bir ulaşım için toplu taşıma filomuzu yenileyeceğiz.

·         İlçelerimizde yer alan toplu taşıma terminallerini yeniden yapılandıracağız, ihtiyaç olan bölgelere yeni terminaller inşa edeceğiz.

·         Ulusal karayolu ağı ile şehir merkezindeki yolların entegrasyonunu sağlayıp, yeni çevre yolları planlayacağız.

·         Raylı sistemdeki olumlu adımları devam ettirecek, yeni hatlarla bu girişimi geliştireceğiz.

·         Yapımı planlan Süper Hızlı Tren’in terminal alanı ile şehir arasındaki ulaşım ağının entegre edilmesini sağlayacağız.

·         Yeni yaya yolları ve yayalaştırmalar ile hemşehrilerimizin şehir içinde güvenli hareketliliğini artıracağız.

Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 6

Şehrimizin tarihi, doğası ve kent estetiğini tek bir perspektifte yapılandıracağız

Konuşmasında yeşil alan vizyonuna vurgu yapan Alemdar, “Yeşil Alan Vizyonumuz ile hemşehrilerimizin doğa ile buluşmalarını sağlayarak, kentsel estetiğin iyileştirilmesi için bir dizi çalışma gerçekleştireceğiz. Şehrimizin tarihi, doğası ve kent estetiğini tek bir perspektifte yapılandıracağımız çalışmalarda;

 

  • Hemşehrilerimizin doğa ile buluşmalarını sağlayacak ve ailecek vakit geçirecekleri yeni parklar ve millet bahçeleri inşa edeceğiz.
  • Şehre ferahlık katacak bölge parkları yapacağız.
  • Şehre yakın konumda büyük ölçekli tabiat parkı ve piknik alanları kuracağız. Kamp ve karavan alanları ile insanımıza rahat nefes alacakları alanlar oluşturacağız.
  • Sakarya nehrinin şehrin kullanımına açılması için gerekli çevre düzenlemelerini tamamlayacağız.
  • Erenler, Dörtyol ve Beşköprü kavşaklarının bulunduğu D-100 Karayolu üzerindeki görünümün iyileştirilmesi için yeni projeler hazırlayacağız.
  • Tarihi Justinyanus Köprüsü ve vadisini şehrin yaşam alanına dahil edeceğiz.
  • Çark Deresi-Sapanca-Yeni Yerleşim Bölgesi güzergahında kesintisiz yürüyüş ve bisiklet yolunun hayata geçirilmesini sağlayacağız.
  • Sapanca Gölü kıyısının tamamının, doğal ve tarihi eşiklerle bağlanarak şehir merkezine entegre edilmesini sağlayacağız.
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 7

Kamu hizmet alanları

Başkan Adayı Alemdar, projelerinde hizmet anlayışında yenilikçi bir çizgi izleyeceklerini ifade ederek, “Yenilikçi hizmet anlayışı çerçevesinde çevreye değer katacak olan yeni kamu hizmet alanlarının inşa edeceğiz. Toplumumuzun her kesiminin faydalanacağı projelerimizde;

  • Vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine erişim konusunda tek noktada işlerini görebilecekleri yeni Kamu Hizmet Alanları ve Kongre Merkezini şehrimize kazandıracağız.
  • Yeni Kamu Hizmet Alanları, şehrimizin sanat ve kültür yaşamının da merkezi haline gelecek. Yeni Hizmet Alanlarını sadece kamu hizmetlerinin görüldüğü bir mekân olmaktan öte, gençler, kadınlar, sanatseverler için yaşayan ve canlı bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz.