USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 16

Peyzaj ve Süs Bitkileri sektörüne gerekli desteği sağlayacağız 

Konuşmasında süs bitkiciliğine dair mesajlar da veren Alemdar, “Sakarya’mız dış mekan süs bitkisi üretiminde giderek gelişen bir tablo izliyor. Bu elbette bizler açısından çok kıymetli. Özellikle uluslararası alanda giderek gelişen sektöre gerekli desteği sağlayacağız;

  • Türkiye’deki dış mekân süs bitkileri üretiminde Sakarya ilk üçte yer alıyor. Peyzaj ve Süs Bitkileri sektöründe organize üretim, satış ve pazarlamayı destekleyip, AR-GE merkezi oluşturacağız.
  • Sakarya’nın sektördeki payını artıracağı ve dünya ile yarışacağı özel bir modeli hayata geliştireceğiz.
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 17

Uzunçarşı’nın üzeri kapatılacak

Sanayici ve esnafla çözüm odaklı çalışacaklarını ifade eden Alemdar, Bizler sanayi ve ticaretin her zaman profesyonel bir plana bağlı kalarak gelişmesini hedefliyoruz. Çağın gerektirdiklerine uygun derecede üretmek ve çalışmak zorundayız. Bu kapsamda yerel yönetimler olarak sanayici ve esnafımızla iş birliğini sistemli bir hale getireceğiz. Hayata geçireceğimiz çözüm odaklı çalışmalarımızda;

  • Mevcut ticari merkezlerin altyapı ve çevresel durumlarının iyileştirilmesini sağlayacağız. Uzun Çarşı dönüşüm çalışmasının 2. Ve 3. Etaplarını hayata geçireceğiz. Uzun çarşısının üstünü modern bir sistemle kapatacağız.
  • Organize sanayi bölgelerinin (OSB) koruma ve kullanma dengesi içerisinde istihdam sağlamaları ve gelişmelerini sağlayacağız.
  • Küçük sanayi bölgelerinin ise altyapı ve üstyapı şartlarını iyileştireceğiz.
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 18

Modern şehircilik anlayışı altyapı hizmetlerinde giderek gelişim kaydediyor

Konuşmasına altyapı projeleriyle devam eden Alemdar, “Günümüz modern şehircilik anlayışı altyapı hizmetlerinde giderek gelişim kaydediyor. Bu gelişime ayak uydurmak için alanında uzman ekip arkadaşlarımızla şehrimizin altyapı sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Elbette tüm bu çalışmalarımızı eş güdümlü gerçekleştirerek;

  • Çevre dostu enerji kaynağı olan doğalgazın Sakarya’nın tamamına ulaşması için gerekli altyapı çalışmalarının koordine edilmesini sağlayacağız.
  • Bilgi çağında hemşehrilerimizin dünya ile olan bağlarının daha güçlü olması için hızlı internet altyapısının gelişimini sağlayacağız.
  • Şehrin içme suyu altyapısındaki ihtiyaçları doğal yaşama zarar vermeden çözüp, temiz içme suyuna erişim hususunda altyapımızı güçlendireceğiz.
Alemdar projelerini açıkladı; Sakarya Yüzyılı başlıyor - Sayfa 19

Kültür ve Kongre Merkezi

Projelerinde kültür ve sanat çalışmalarının geniş bir yer tuttuğunu ifade eden Alemdar, “Sosyal belediyecilik anlayışımızın bir diğer odak noktası da kültür ve sanat çalışmalarıdır. Oldukça geniş bir çalışma alanı belirlediğimiz projelerimizle şehrimizin entelektüel birikimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda;

  • Bin kişi kapasiteli tiyatro salonu ve çok amaçlı bir kültür merkezi inşa ederek şehrin kültür-sanat yaşamını zenginleştireceğiz.
  • Konferans, panel, sergi, söyleşi, sempozyum, konser, tiyatro ve sinema gösterimlerinin nitelik ve niceliğini artıracağız.
  • Şehrin dokusuna kültür ve sanatı işleyerek hemşehrilerimizin mutlu, huzurlu ve keyifli bir yaşam sürmelerini sağlayacağız.