USD 34,25
EUR 37,61
ALTIN 2.910,99
BIST100 9.032
AK Parti Sakarya’dan Filistin İçin Ses Yükseldi: İsrail’in İnsan Hakları İhlallerine Karşı Birlik Mesajı! - Sayfa 3

“İsrail Uluslararası Hukuku Hiçe Sayıyor”

Yunus Tever konuşmasında, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının birinci yıl dönümünde Sakarya’da bir araya gelmelerinin önemine değinerek, "Bugün, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırıların birinci yılında buradayız. Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediğimizi ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz," dedi. Tever, İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

AK Parti Sakarya’dan Filistin İçin Ses Yükseldi: İsrail’in İnsan Hakları İhlallerine Karşı Birlik Mesajı! - Sayfa 4

42 Bin Şehit, Binlerce Yaralı!

Tever, İsrail’in yıllardır Filistin halkına karşı işlediği suçların ulaştığı boyutlara dikkat çekti. 7 Ekim’den bu yana Filistin’de 42 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve binlerce çocuğun bu zulümde hayatını yitirdiğini vurguladı. Bu katliamların uluslararası toplum tarafından görmezden gelindiğini belirten Tever, Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

AK Parti Sakarya’dan Filistin İçin Ses Yükseldi: İsrail’in İnsan Hakları İhlallerine Karşı Birlik Mesajı! - Sayfa 5

Filistin Yararına Kermes Ziyareti

Basın açıklamasının ardından, heyet Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Filistin yararına düzenlenen kermesi ziyaret etti. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermek için kermese yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, Filistinli çocuklar ve halk için dualar ederek dayanışma mesajları iletti.

AK Parti Sakarya’dan Filistin İçin Ses Yükseldi: İsrail’in İnsan Hakları İhlallerine Karşı Birlik Mesajı! - Sayfa 6

“Hep Beraber Türkiye Olacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hep Beraber Türkiye Olacağız” sloganı etkinlik boyunca sıkça vurgulandı. AK Parti Sakarya teşkilatı ve vatandaşlar, Filistin’in bağımsızlığı için verdikleri desteği her platformda sürdüreceklerini ifade etti. Bu dayanışma, Türkiye’nin Filistin halkının haklı mücadelesine verdiği desteğin bir göstergesi olarak değerlendirildi.