USD 34,28
EUR 37,71
ALTIN 2.911,65
BIST100 9.061

Aile Bakanlığı, Narin Güran’ın Kuzenleri İçin Harekete Geçti: 14 Çocuk Hakkında Üzücü Detaylar!

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturması sürerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Narin'in 18 yaş altı 14 kuzeni için özel bir ekip kurarak harekete geçti. Yapılan incelemelerde çocukların yaşadığı psikolojik etkiler gün yüzüne çıktı.

07 Ekim 2024 | 12:34
Son Güncelleme:
Aile Bakanlığı, Narin Güran’ın Kuzenleri İçin Harekete Geçti: 14 Çocuk Hakkında Üzücü Detaylar! - Sayfa 1

Cinayet Soruşturmasında 12 Kişi Tutuklandı

Türkiye’yi yasa boğan olay, 21 Ağustos'ta Diyarbakır’ın Tavşantepe Köyü'nde meydana geldi. Kur'an kursuna giden Narin Güran’dan akşam saatlerinden itibaren haber alınamamasıyla başlayan arayış, ne yazık ki 19 gün sonra küçük kızın cansız bedeninin bulunmasıyla sonuçlandı.

Aile Bakanlığı, Narin Güran’ın Kuzenleri İçin Harekete Geçti: 14 Çocuk Hakkında Üzücü Detaylar! - Sayfa 2

Soruşturma kapsamında Narin'in annesi, ağabeyi ve amcasının da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Bu tutuklular arasında olay yerinde bulunan bazı yakın akrabalar ve köy halkından kişiler de yer aldı.

Aile Bakanlığı, Narin Güran’ın Kuzenleri İçin Harekete Geçti: 14 Çocuk Hakkında Üzücü Detaylar! - Sayfa 3

Aile Bakanlığı’ndan Psikososyal Destek Hamlesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olayın ardından Narin'in 14 kuzeninin psikolojik olarak olumsuz etkilendiğini tespit etti. Kaygı ve korku belirtileri gösteren çocukların bazıları, okula devamsızlık yaparken, Bakanlık köyde kapsamlı bir destek çalışması başlattı. 

Aile Bakanlığı, Narin Güran’ın Kuzenleri İçin Harekete Geçti: 14 Çocuk Hakkında Üzücü Detaylar! - Sayfa 4

7-13 yaş grubundaki çocuklara psikolojik destek verilmesi amacıyla sosyal çalışmacılar, psikologlar ve danışmanlardan oluşan uzman bir ekip görevlendirildi.