USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.014,23
BIST100 8.839

Ahlat’ta Altın Bulan Esnafın Dürüst Davranışı Takdir Topladı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, iş yerinin önünde bulduğu altınları sahibine teslim eden esnaf Sani Kargın, örnek bir davranış sergiledi.

Ahlat’ta Altın Bulan Esnafın Dürüst Davranışı Takdir Topladı
26 Eylül 2024 | 18:40
Son Güncelleme:

Bitlis’in Ahlat ilçesinde esnaflık yapan Sani Kargın, iş yerinin önünü temizlerken bulduğu bir kese altını sahibine teslim etti.

Malazgirt’ten Ahlat’a gelen Ceyhun Demir, cebindeki bir kese ile 2 adet tam altın, 4 adet yarım altın ve 6 adet çeyrek altınını düşürdü. İlçeden ayrıldıktan sonra altınların kaybolduğunu fark eden Demir, her yerde aramaya başladı. Ahlat Belediyesine giderek anons verilmesini istediğinde, zabıta ekipleri tarafından altınlarının bulunduğunu öğrendi.

Zabıta memuru Kamuran Balcı, “Yukarı Çarşı’da Sani Kargın adlı esnafımız tarafından bulunan altınları muhafaza altına aldık. Altınları tutanak eşliğinde kasaya bıraktık ve sahibine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Altınları bulan esnaf Sani Kargın ise, “Öğlenden sonra iş yerimin önünü temizlerken bir kesenin içerisinde altın buldum. Bunu zabıtaya teslim ederek insanlık görevimi yaptım” şeklinde konuştu. Ceyhun Demir, altınlarının bulunduğuna sevindiğini belirterek, “Ortalama 110 bin TL değerindeydi. Bulan arkadaştan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.