USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900
Adapazarı’nın Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi - Sayfa 6

Erişir’in sorularını da cevaplayan Başkan Işıksu, sahnede ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesinin canlı yayınını açtı ve gelişmeleri anlattı. Işıksu, “ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 8 parça dilatasyon (meydan dâhil) bulunmakta olup, 3. ve 4. dilatasyonların yanı sıra meydan dilatasyonların temel imalatları tamamlanmıştır. Şu anda, 3. ve 4. dilatasyonların-2. bodrum kat kolon, perde ve döşeme imalatları tüm hızıyla devam etmektedir. Önümüzdeki hafta 2. dilatasyonun temel imalatına da başlanması planlanmaktadır. Ayrıca meydanın betonarmesi %70 oranında tamamlanmış durumdadır. Üstyapı betonarme çalışmalarında ise %15 seviyesine ulaşmış bulunmaktayız. Şantiye çalışmalarımız, bu büyüklükteki bir inşaatın projeksiyonu çerçevesinde, doğal sürecinde ilerlemektedir. ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, şehrimize değer katacak önemli bir adım olarak yükselmeye devam ediyor. Kaba inşaatın 2025 yılının ilk aylarında tamamlanmasını hedefliyoruz. Tüm bu gelişmeleri şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşıyoruz. ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, Adapazarı’mızın tarihi mirasından ilham alarak, geleceği inşa etme yolunda atılan çok önemli ve kıymetli bir adımdır. Bu tarihi değişime tanıklık edeceğimiz için büyük bir heyecan ve gurur duyuyoruz. Hiçbir şey yapmazsanız eleştiri de almazsınız. Biz bunu istemiyoruz. Eleştirilere açığız ve dersimize iyi çalışıyoruz. Ancak bu sürecin siyasi başta olmak üzere birçok olumsuz yaklaşımla değerlendirme çabalarını asla kabul etmeyeceğimin de bilinmesini istiyorum.” dedi.

Adapazarı’nın Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi - Sayfa 7

Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri ile ilgili soruya cevaben konuşan Işıksu, “Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sakarya Kadın Doğum Hastanesi ve Sakarya Acil Durum Hastanesi’nin çok yakınında yer almakta olup, bölgenin sağlık ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik önemli bir hizmet sunacaktır. Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri Projesi, belediyemizin, kamu yararını gözeten, şehrimizin ihtiyaçlarına cevap veren önemli projelerinden biridir. Proje sürecinde tamamen yasal mevzuatlara uygun hareket edildiğini bir kez daha vurgulamak isterim. Yüklenici firma, sözleşme hükümlerine uyarak inşaatı tamamlamış ve Adapazarı Belediyesi’ne kira ödeme işlemini devam ettirmektedir. Muhalefetin suç duyurusu süreci var. Süreç tamamlandığında kamuoyuyla da sonucu paylaşacağız. Ayrıca kiralama çalışmaları da sözleşme gereği yüklenici firma tarafından devam etmektedir.” diye konuştu.

Adapazarı’nın Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi - Sayfa 8

Erişir’in düğün salonları ile ilgili sorusunu da cevaplayan Başkan Mutlu Işıksu, “Adapazarı Belediyemizce sosyal tesisler, millet evleri, cemiyet alanları ve kapalı Pazar alanları olmak üzere 40’ın üzerinde tesisi bulunmaktadır. ADA Pazar Güneşler Yerleşkemizin içinde bulunan düğün salonu ihale ile müstecire verilmiştir ve faaliyete devam etmektedir. Dernekkırı Millet Evimizde saat başı cüzi bir ücretle belediyemiz tarafından kiralama yapılmaktadır. Bunların dışında 40’ın üzerinde tesisimizde, nişan, taziye, sünnet vs. cemiyetler ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Sosyal yaşama daha çok katkı sunabilmek için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.” dedi.

 

Adapazarı’nın Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi - Sayfa 9

CHP’li meclis üyesi Erişir’in, belediyenin açılış yaptığı tesislerle ilgili olumlu görüşleri ve CHP’li meclis üyesi Elif Yar’ın Stratejik Plan ve Performans Raporu ile ilgili düşüncelerine cevap veren Başkan Işıksu, “Güzel düşünce ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Çalışmalarımıza baktığınızda, sıfır atık faaliyetlerine, yeşil alanı yükseltme çalışmalarımıza, çocuk hakları projelerimize ve kadınlara yönelik faaliyetlere ne kadar kıymet verdiğimizi de görebileceksiniz. Adapazarı Belediyesi olarak her alanda gayretle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.