USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900
Adapazarı’nın Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi - Sayfa 3

Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP’li meclis üyesi Serhat Erişir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın maarif modelini sert sözlerle eleştirdi, eğitimde dinselleştirme politikasına karşı olduklarını dile getirdi. Adapazarı Belediyesi’nin yaptığı açılışları da takip ettikleri söyleyen Erişir, Bileciler-Solaklar Millet Evleri ile 15 Temmuz Camili-Karaman Kapalı Pazar Yeri’nin Adapazarı’na yakışan projeler olduğunu dile getirerek, belediye çalışanları için İş Bankası ile imzalanan 62 bin TL’lik maaş promosyonu sözleşmesinin önemli olduğunu belirtti ve Başkan Mutlu Işıksu’ya teşekkür etti. Erişir ayrıca Başkan Işıksu’ya 3 soru yönelterek, ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki son durum, Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri’ndeki son durumu ve belediyenin düğün salonu olarak kullanılan tesislerinin sayısını sordu.

Adapazarı’nın Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi - Sayfa 4

AK Parti Meclis Üyesi Behlül Bayrak, CHP’li meclis üyelerinin konuşmalarına karşı gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, AK Parti’nin eğitim politikalarının son derece dikkatli ve milli, manevi değerleri önemseyen politikalar olduğunun altını çizdi. Eğitimde dinselleştirme ifadesini kabul ve tasvip etmediklerini vurgulayan Bayrak, “Biz Adapazarı sevdalılarıyız. Bizim asıl gündemimiz genel siyaset değil, Adapazarı’mızda evlatlarımıza en güzel hizmet nasıl sunulur sorusunun cevabı için çok çalışmak olmalıdır.” dedi. Bayrak, Adapazarı Belediyesinin çalışmalarını tebrik eden CHP’li meclis üyelerine de bu ifadeleri için teşekkür etti.

Adapazarı’nın Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi - Sayfa 5

Başkan Mutlu Işıksu, AK Parti’li meclis üyesi Bayrak’a teşekkür ederek CHP’li Meclis Üyesi Erişir’in ifadeleri ve yönelttiği sorular ile CHP’li meclis üyesi Elif Yar’ın ifadelerine cevap verdi. Işıksu, “Maarif modeli, evrensel değerler ve milli kimliğimizi harmanlayarak gençlerimizi geleceğe hazırlayan, eğitimde bağımsızlık ve kaliteyi esas almayı hedefleyen bir sistemdir. Eleştiriler, modelin başarı hedefini gölgeleyemez; aksine, bu eleştiriler modelin ne kadar etkili ve doğru yolda olduğunun göstergesi olmuştur. Eğitim konusunda yapılan olumsuz yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Eğitime verilen önemle, okullar modern imkanlarla donatılmakta, çocukların en iyi koşullarda eğitim alması için titizlikle çalışılmaktadır. Eksiklikler tespit edildiğinde hızla çözüme kavuşturulmakta ve eğitimdeki çıta sürekli olarak yükseltilmektedir. Okullar yenilenmekte ve bu süreç kararlılıkla sürdürülmektedir. AK Parti olarak, 22 yıldır milletimizin teveccühüyle eğitim sistemimizi milli ve manevi değerlerimizle zenginleştiriyor, nesillerimizi sağlam temeller üzerinde yetiştiriyoruz.  Dini ve kültürel değerlerimizi korumak ve gençlerimize aktarmak, bu ülkenin geleceğine yapılan en büyük yatırımdır. Hiçbirimiz burada eğitim uzmanı değiliz; milli ve yerli, vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmek temel hedefimiz olmalıdır. Eskiyi de gayet iyi hatırlıyoruz. Bu tartışmaların yeri Türkiye Büyük Millet Meclisimizdir. Eğitimi ideolojik tartışmaların değil, milletimizin ortak geleceğini inşa etmenin en önemli unsuru olarak görmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Adapazarı’nın Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi - Sayfa 6

Erişir’in sorularını da cevaplayan Başkan Işıksu, sahnede ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesinin canlı yayınını açtı ve gelişmeleri anlattı. Işıksu, “ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 8 parça dilatasyon (meydan dâhil) bulunmakta olup, 3. ve 4. dilatasyonların yanı sıra meydan dilatasyonların temel imalatları tamamlanmıştır. Şu anda, 3. ve 4. dilatasyonların-2. bodrum kat kolon, perde ve döşeme imalatları tüm hızıyla devam etmektedir. Önümüzdeki hafta 2. dilatasyonun temel imalatına da başlanması planlanmaktadır. Ayrıca meydanın betonarmesi %70 oranında tamamlanmış durumdadır. Üstyapı betonarme çalışmalarında ise %15 seviyesine ulaşmış bulunmaktayız. Şantiye çalışmalarımız, bu büyüklükteki bir inşaatın projeksiyonu çerçevesinde, doğal sürecinde ilerlemektedir. ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, şehrimize değer katacak önemli bir adım olarak yükselmeye devam ediyor. Kaba inşaatın 2025 yılının ilk aylarında tamamlanmasını hedefliyoruz. Tüm bu gelişmeleri şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşıyoruz. ADA HAYAT Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, Adapazarı’mızın tarihi mirasından ilham alarak, geleceği inşa etme yolunda atılan çok önemli ve kıymetli bir adımdır. Bu tarihi değişime tanıklık edeceğimiz için büyük bir heyecan ve gurur duyuyoruz. Hiçbir şey yapmazsanız eleştiri de almazsınız. Biz bunu istemiyoruz. Eleştirilere açığız ve dersimize iyi çalışıyoruz. Ancak bu sürecin siyasi başta olmak üzere birçok olumsuz yaklaşımla değerlendirme çabalarını asla kabul etmeyeceğimin de bilinmesini istiyorum.” dedi.