USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Adapazarı'nda Eğitim ve Eğlence Bir Arada!

Adapazarı Belediyesi, yaz dönemi boyunca Bilgi Evleri ve Millet Evleri'nde düzenleyeceği ücretsiz kurslarla eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyor. Çocuklar ve yetişkinlere yönelik geniş yelpazede sunulan kurslarla, kişisel gelişim ve beceri kazanımı desteklenecek. Yaz döneminin verimli geçeceğine olan inancını paylaşan Başkan Işıksu, tüm vatandaşları kayıtları başlayan kurslara katılmaya davet etti.

Adapazarı'nda Eğitim ve Eğlence Bir Arada!
12 Haziran 2024 | 14:02
Son Güncelleme:

Bilgi ve Millet Evleri’nde Yaz Dönemi Başlıyor

Adapazarı Belediyesi, yaz dönemi boyunca eğitim ve sosyal faaliyetlerle dolu bir programla, şehrin her kesiminden bireylere hitap etmeye devam ediyor, Bilgi Evleri ve Millet Evleri'nde düzenlenecek ücretsiz kurslarla eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefliyor. Çocuklar ve yetişkinlere yönelik geniş yelpazede sunulan kurslarla, kişisel gelişim ve beceri kazanımı desteklenecek.

Çocuklar İçin Zengin Eğitim Seçenekleri

Çocuklara yönelik kurslar arasında Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri, İngilizce, Almanca, satranç, akıl oyunları, resim, jimnastik, robotik kodlama gibi çeşitli alanlar bulunuyor. Ayrıca, LGS'ye hazırlanan 8. sınıf öğrencileri için özel hazırlık kursları da mevcut.

Yetişkinlere Yönelik Kurslar

Yetişkinler için ise giyim, dikiş, el sanatları, ahşap boyama, çini, kitap atölyesi, deri çanta yapımı, örgü, jüt ip, seramik, kitap atölyesi, pilates ve daha birçok kurs seçeneği sunuluyor. Bu kurslar hem kişisel gelişimi desteklemeyi hem de çeşitli el becerilerini kazandırmayı amaçlıyor.

Bilgi ve Millet Evleri'nde Kurs Merkezleri

Kurslar, Adapazarı'nın farklı noktalarında yer alan Camili Bilgi Evi, Taşkısığı, Bileciler Solaklar Millet Evi, Yağcılar Bilgi Evi, Kömürlük Bilgi Evi, Dernekkırı Millet Evi ve Merkez Bilgi Evi'nde gerçekleştirilecek. Her merkezde, çocuklar ve yetişkinler için özel olarak tasarlanmış programlar yer alıyor.

Kurs Merkezleri ve İletişim Bilgileri:

Kurslar, Adapazarı'nın farklı bölgelerinde bulunan Camili Bilgi Evi, Bileciler-Solaklar Millet Evi, Yağcılar Bilgi Evi, Kömürlük Bilgi Evi, Dernekkırı Millet Evi ve Merkez Bilgi Evi'nde (Yuvam Sokak) gerçekleştirilecek. Kurslara kayıtlar sınırlı kontenjanla yapılacak olup, detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar aşağıdaki irtibat numaralarından bilgi alabilecek.

Başkan Işıksu’dan Davet

Eğitim ve sosyal faaliyetlerle dolu bir yaz için tüm Adapazarı halkını kurslara katılmaya davet eden Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, “Belediyemizin düzenlediği bu kurslarla hem çocuklarımızın hem de yetişkinlerimizin yaz dönemini verimli geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini destekleyerek, milletimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kayıt Yerleri ile Adres ve Telefonlar ise şöyle:

Merkez Bilgi Evi: Semerciler Mah. Yuvam Sok. No:18- 0 (264) 272 01 04

Dernekkırı Millet Evi: Budaklar Mah. Esence Cad. No: 08- 0 (264) 272 01 04

Taşkısığı Millet Evi: Taşkısığı Mah. Taşkısığı Cad. No:29- 0 (264) 272 01 04

Yağcılar Bilgi Evi: Yağcılar Mah. Turan Cad. No:91- 0 (264) 272 01 04

15 Temmuz Camili Bilgi Evi: 15 Temmuz Camili Mah. Şehit Çetin Uslu Cad. Şeyh Edebali Camii Giriş Kat- 0(264) 251 33 40

Kömürlük Bilgi Evi: Kömürlük Mah. Çayırlı Cad. No:4 Sok. (Muhtarlık Binası Üstü) 0(264) 272 01 04

Bileciler Solaklar Bilgi Evi: Bileciler Mah. Sarıyer Cad. No:20/A- 0(264) 272 01 04