USD 34,24
EUR 37,63
ALTIN 2.921,56
BIST100 9.109
Adapazarı Ticaret Müzesi Coşkulu Bir Törenle Açıldı - Sayfa 6

Adapazarı Ticaret Şehridir

MHP Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, Adapazarı Ticaret Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, uzun yıllar metruk halde bulunan bu yapının, finans hayatında ilkleri başarmış olan Adapazarı İslam Ticaret Bankası’nın müzeye dönüştürülmesi sürecinde büyük emek veren Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve ekibini tebrik etti. Bülbül, "Adapazarı, adı üzerinde ticaret şehridir," diyerek, müzenin faaliyetlerinin son derece önemli olduğunu ve şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Bu önemli adımın kendisini son derece mutlu ettiğini ifade eden Bülbül, Adapazarı'nın kurtuluşunu da kutlayarak, "Kurtuluşumuzun 103. yılı kutlu olsun, kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz" dedi.

Adapazarı Ticaret Müzesi Coşkulu Bir Törenle Açıldı - Sayfa 7

Şehrimize Yeni Bir Değer

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, Adapazarı Ticaret Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada Adapazarı Ticaret Müzesi'nin şehrin tarihini yaşatmada ve gelecek nesillere aktarmada büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Bu önemli projeyi hayata geçiren Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'yu tebrik ederek, "Başkanımız Mutlu Işıksu'yu tebrik ediyorum. Şehrimize kattığı yeni bir değer için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Adapazarı Ticaret Müzesi Coşkulu Bir Törenle Açıldı - Sayfa 8

Çok Kıymetli Bir Eser

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise konuşmasında, “Adapazarı'mızın kurtuluşunun 103. yılında çok anlamlı bir açılış yapıyoruz. Adapazarı Ticaret Müzesi ve Ada Hayat projeleri, şehrimiz için büyük bir değer taşıyor. O zamanlar bu projelerin önemini tam olarak kavrayamamıştım, ancak zamanla daha iyi anladım ki Adapazarı İslam Ticaret Bankası hem Adapazarı hem de Türkiye için büyük bir anlam ifade ediyor. 111 yıl önce, finansman darlığı ve gayrimüslimlerin ekonomik baskısı altında, Adapazarlı babayiğitler Adapazarı İslam Ticaret Bankası'nı kurdular. Bu, ekonomik bir direnişin simgesiydi. 23 yıldır kapalı duran bu bina, şimdi bir müze olarak, eserleri ve hatıralarıyla hepimize hizmet edecek. Bu önemli projeyi hayata geçiren Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başkanımız Mutlu Işıksu'nun şahsında tüm ekibi kutluyorum. Müzemiz hayırlı olsun, kahramanlarımızın ruhu şad olsun.” diye konuştu.

Adapazarı Ticaret Müzesi Coşkulu Bir Törenle Açıldı - Sayfa 9

Kültürel Mirasa Sahip Çıkıyoruz

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ise yaptığı konuşmada, “Siyasi bağımsızlığımız kadar, ekonomik bağımsızlığımız için atılan ilk adımlar da büyük önem taşıyor. Adapazarı İslam Ticaret Bankasının tarihi binası şimdi bir müze olarak geçmişimizin değerlerini gelecek nesillere aktarma görevini üstleniyor. Gelecek nesiller için büyük bir önem taşıyan bu müzenin, gençlerimize tarihimizi ve kültürel mirasımızı tanıtma açısından çok değerli olduğuna inanıyorum. Bu önemli projeyi hayata geçiren Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'yu ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum, hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.