Adapazarı Belediyesi’nden Grev Kararına Yanıt: “Kapımız Çözüme Açık”
Adapazarı Belediyesi, Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar’ın kamuoyuyla paylaştığı açıklamalara karşılık, sürece dair merak edilen noktaları netleştirmek amacıyla bir bilgilendirme yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada, müzakere sürecinin devam ettiği vurgulanarak, çözüm için iletişime açık olunduğu belirtildi.
Adapazarı Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Belediye-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar’ın basın açıklamasına yanıt verildi. Sendika temsilcileriyle yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, Sakarya genelinde uygulanan ücret politikalarının göz önünde bulundurularak çalışanlara en makul gelir seviyesini içeren teklifler sunulduğu belirtildi. Açıklamada, görüşmelerin olağan bir seyirde sürdüğü ifade edildi.
Henüz müzakereler tamamlanmadan alınan grev kararının yasal bir hak olduğunun bilincinde olduklarını belirten belediye, görüşmelerin halen sürdüğünü ve çözüm için kapıların açık olduğunu tekrar vurguladı. Her sözleşme döneminde olduğu gibi, Belediye Başkanı’nın iletişim kanallarını açık tutarak, çalışanların hak ve taleplerini gözettiği ve sürecin olumlu sonuçlanması adına hassasiyet gösterdiği belirtildi.
Açıklamanın devamında, Belediye Başkanı’nın sadece ekonomik talepleri değil, aynı zamanda huzur, mutluluk ve çalışma barışını daima ön planda tuttuğu ifade edildi. Belediyeden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Çözüm yolunun aynı sendika yöneticilerinin ifade ettiği gibi görüşme masasından geçtiğine inanıyoruz. Sendika yöneticilerinin taleplerinin mesai arkadaşlarımızın lehine neticelenmesi için görüşmeleri sonuçlandırma irademizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz.”
“Çalışanlarımızın huzuru hepimizin ortak hassasiyeti”
Son olarak açıklamada, çalışanların mutluluğu ve huzurunun tüm tarafların ortak hassasiyeti olduğuna dikkat çekilerek, bu nedenle tüm tarafların aynı hassasiyetle hareket edeceğine inanıldığı belirtildi.