USD 37,98
EUR 41,16
ALTIN 3.768,01
BIST100 9.659

ABD’deki Uçak Kazasında Cesetler Parçalandı: Kurtarma Çalışmaları Zorlu Şartlarda Devam Ediyor

ABD’nin başkenti Washington yakınlarında American Eagle’ın 5342 sefer sayılı uçuşu ile bir Black Hawk (Kara Şahin) askeri helikopteri havada çarpıştı. Yaşanan faciada 67 kişi hayatını kaybetti, 14 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Kazanın ardından 300’den fazla arama-kurtarma ekibi, Potomac Nehri’nde yoğun çamur ve jet yakıtı ile kaplı suda dalış yaparak kurbanlara ulaşmaya çalışıyor.

31 Ocak 2025 | 15:41
Son Güncelleme:
ABD’deki Uçak Kazasında Cesetler Parçalandı: Kurtarma Çalışmaları Zorlu Şartlarda Devam Ediyor - Sayfa 1

Dalgıçlar Jet Yakıtı Kokusu Nedeniyle Zorlandı

Washington DC yakınlarında düşen uçak ve helikopterin enkazına ulaşmaya çalışan dalgıçlar, yoğun çamur ve neredeyse sıfır görüş mesafesi nedeniyle ilerlemekte büyük zorluk yaşadı.

ABD’deki Uçak Kazasında Cesetler Parçalandı: Kurtarma Çalışmaları Zorlu Şartlarda Devam Ediyor - Sayfa 2

Kurtarma ekipleri, uçaktan gelen jet yakıtı kokusunun dalgıçları etkilediğini ve bazılarının mide bulantısı yaşadığını belirtti. Cesetlerin parçalanmış halde olduğu ve bir yangın teknesinin güvertesinde büyük miktarda kan biriktiği ifade edildi.

ABD’deki Uçak Kazasında Cesetler Parçalandı: Kurtarma Çalışmaları Zorlu Şartlarda Devam Ediyor - Sayfa 3

Enkazda Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

New York merkezli kurtarma eğitmeni Butch Hendrick, CNN International’a yaptığı açıklamada, "Çamur çok yoğun, dalgıçlar tamamen hisleriyle hareket etmek zorunda kalıyor. Tıpkı kabartma yazı okumak gibi" ifadelerini kullandı.

ABD’deki Uçak Kazasında Cesetler Parçalandı: Kurtarma Çalışmaları Zorlu Şartlarda Devam Ediyor - Sayfa 4

Uzmanlar, uçağın birkaç metre suyun altında olmasına rağmen kurtarma çalışmalarının enkazın parçalanması ve akıntının güçlü olması nedeniyle son derece zor ilerlediğini vurguladı.

Close menu