USD 34,11
EUR 38,13
ALTIN 2.878,94
BIST100 9.900

ABD Türkiye’den yardım istedi

Büyükelçi Jeff Flake Orta Doğu’da topyekûn savaşın engellenmesi için Ankara’yı işaret etti. İran-Lübnan-İsrail hattında gerilim her geçen gün artarken ABD arabuluculuk için Türkiye’yi işaret etti

ABD Türkiye’den yardım istedi
13 Ağustos 2024 | 10:08
Son Güncelleme:

Türkiye’nin esir takasındaki rolü

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, İstanbul’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye’nin ABD ile Rusya arasındaki esir takasındaki rolünü vurguladı ve "İran ile ilişkisi olan tüm müttefiklerimizden, İran'ı gerilimi azaltması konusunda ikna etmelerini istiyoruz ve bu ülkelerin arasında Türkiye de bulunuyor" dedi.

Bizden daha emin görünüyorlar

Flake açıklamasına Washington’un Türk muhataplarına atıfta bulunarak devam ederken, ‘’ Gerilimin tırmanmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu konu da bizden daha emin görünüyorlar’’ ifadelerini kullandı.

‘’İş birliği yapmak istiyoruz’’
Flake açıklamasının sonlarında Türkiye’nin ABD ile ihracatına değinerek, ‘’Türkiye’den önemli miktarda ürün geldiğini görüyoruz. Bu nedenle daha iyi bir iş birliği yapmak istiyoruz ve birçok yönden bunu başarıyoruz. Rusya’nın şikâyet ettiğini biliyorum ve bu bizim için iyiye işaret olarak görünüyor.