USD 34,27
EUR 37,50
ALTIN 2.928,22
BIST100 8.876

ABD Tarihinde Bir İlk: Trump "İran Tehdidi" Gerekçesiyle Askeri Uçak Talep Etti

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, "İran tehdidi"ni gerekçe göstererek seçim sürecinde kullanılmak üzere askeri uçak ve araç talep etti.

ABD Tarihinde Bir İlk: Trump
11 Ekim 2024 | 21:49
Son Güncelleme:

Donald Trump, başkanlık yarışında maruz kaldığı suikast girişiminin ardından, "İran'ın kendisine suikast düzenleme olasılığı" hakkında endişelerini dile getirdi. Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Trump'ın seçim kampanya ekibi ile ABD Gizli Servisi arasındaki yazışmalara dayanan iddialara göre, Trump'ın menajeri Susie Wiles, Gizli Servis Direktörü Ronald Rowe'a e-postalar göndererek askeri uçak ve araç talep etti.

Trump’ın kampanya ekibi, "İran'ın kendisine yönelik halen bir suikast girişiminde bulunabileceği" yönünde hükümetten aldığı brifing sonrasında bu tehdit karşısında talepte bulundu. Habere göre, kampanya ekibi ayrıca Trump'ın mitinglerinin yapıldığı yerlerde ek uçuş yasakları ve özel cam koruyucular da talep etti.

Bu durum, ABD tarihinde seçim kampanyası döneminde askeri uçak kullanan herhangi bir aday olmaması bakımından da dikkat çekiyor. Eski başkan Trump, 13 Temmuz'da Pennsylvania'daki miting sırasında bir suikast girişimine uğrayarak kulağından yaralanmış ve saldırganın öldürüldüğü bildirilmişti.