USD 34,27
EUR 37,50
ALTIN 2.928,22
BIST100 8.876

ABD, İran'a Yaptırımları Genişletti: Son Gelişmeler

ABD Hazine Bakanlığı, İsrail'e yönelik saldırılara yanıt olarak İran'a yaptırımları genişletti. İşte detaylar...

ABD, İran'a Yaptırımları Genişletti: Son Gelişmeler
11 Ekim 2024 | 22:42
Son Güncelleme:

ABD yönetimi, İran'ın 1 Ekim'de İsrail'e gerçekleştirdiği füze saldırısına karşılık olarak, İran'ın petrol ve petrokimya sektörlerine yönelik yeni yaptırımlar uygulamaya koydu. Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yaptırımların İran'ın enerji gelirlerini azaltmayı ve ülkenin mali baskısını artırmayı hedeflediği belirtildi.

Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yapılan duyuruda, İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) ve Triliance Petrokimya'yı destekleyen 10 kuruluş ile 17 geminin yaptırım listesine alındığı kaydedildi. Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı da 6 kuruluş ve 6 gemiyi yaptırım listesine ekledi.

İran, 1 Ekim akşamı İsrail'e yaklaşık 180 balistik füze fırlatmıştı. İran Devrim Muhafızları Ordusu, bu saldırının İsrail'in İran ulusal güvenliğine yönelik tehditlerine karşılık olarak gerçekleştirildiğini açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, füze saldırısını "büyük bir hata" olarak nitelendirirken, ABD Başkanı Joe Biden, bu saldırılara karşı alınacak önlemleri G7 liderleriyle görüştüğünü ifade etti.