USD 34,23
EUR 37,22
ALTIN 2.995,42
BIST100 8.794
81 İlde Okul, Kantin ve Yemekhanelerde Gıda Güvenliği Denetimi - Sayfa 4

Tarım Bakanlığı, sucuk ve köfte harçlarında kanatlı et ve sakatat taşlıklarının tespit edilmesi, kaşar peynirlerinde yağ oranının düşük olması, bitkisel yağ kullanımı gibi ciddi hilelerin ortaya çıktığını açıkladı. Ayrıca, eritme peynirlerinde nişasta kullanımı, mantı harcında sakatatların bulunması ve pide harcında kalp gibi yasaklı maddelerin tespit edilmesi gibi ihlaller de denetimler sırasında belirlendi.

81 İlde Okul, Kantin ve Yemekhanelerde Gıda Güvenliği Denetimi - Sayfa 5

Bakanlık, gıda üretiminde etik standartların korunması ve tüketicilerin sağlığının güvence altına alınması için bu denetimlerin önemli olduğunu vurguladı.

81 İlde Okul, Kantin ve Yemekhanelerde Gıda Güvenliği Denetimi - Sayfa 6

"Gıda denetiminde tespit edilen uygunsuzlukların bütün sektörü töhmet altında bırakmasının doğru olmadığını" belirten Yumaklı, "Bu tür uygunsuzluklar küçük bir orana sahip ve o oranların düşürülmesi için yapıyoruz denetimleri. İşlerini çok iyi yapan bütün işletmelere, bu gıdaların vatandaşlarımıza ulaştıran bütün kurumlara teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

81 İlde Okul, Kantin ve Yemekhanelerde Gıda Güvenliği Denetimi - Sayfa 7

Denetimler süresince uygunsuzluk tespit edilen işletmelere en ağır cezaların uygulanacağı ve gerekli yaptırımların devreye sokulacağı bildirildi.