Sakarya’da Film Platosu Kurulacak
Diriliş Ertuğrul dizisinin proje mimarlığını, senaristliğini ve yapımcılığını yürüten Sakarya Üniversitesi mezunu Yönetmen Mehmet Bozdağ, “Evime ve yuvama geldim. Biraz da heyecanlıyım. Benim yolculuğum Sakarya'da başladı. Ben tarihi Sakarya'daki kıymetli hocalarımdan öğrendim. Türkiye’de yaşıyorsanız farklı milletlerin kültürlerini anlamak zorundasınız. Sakarya bana farklı coğrafyaları anlamanın ve anlamlandırmanın kapılarını açtı. Sayın Belediye Başkanımız, beni sıkıştırıyor ben de buradan cevap vereyim, Sakarya’da mutlaka bir plato kuralım.” dedi.
Onur Ödülleri Verildi
8. Sakarya Uluslararası Film Festivali’nde oyuncular Zeynep Gülmez, Reha Özcan ve Ruhi Sarı’ya; Yönetmen Derviş Zaim’e; Yapımcı Mehmet Bozdağ ve ekibine onur ödülü verildi.
Ödüller Sahiplerini Buldu
Türkiye ve 100’e yakın ülkeden lisans düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencilerinin 1000’i aşkın kısa film gönderdiği 8. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nde, kurmaca ve belgesel kategorilerinde incelenen 20 filmden dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Kurmaca kategorisinde birincilik ödülü, Semih Sağman yönetmenliğindeki “Larva” filmine verilirken ikincilik ödülü Ayşe Akbulut ve Selvinaz Özdemir yönetmenliğindeki “Things” filmine ve üçüncülük ödülü Celal Yücel Tombul yönetmenliğindeki “Mary” filmine verildi. Belgesel kategorisinde ise birincilik ödülü Semih Sağman yönetmenliğindeki “Gulab Gul” filmine, ikincilik ödülü Razan Hassan yönetmenliğindeki “In Between Glass and Wall” filmine ve üçüncülük ödülü Fatih Ertekin yönetmenliğindeki “Yaylacı” filmine verildi. Bu yıl sıfır atık temasıyla Çevre Özel Ödülü’nü ise Engin Ökmen “Please” filmiyle aldı.
Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü'nün “BİZ” adlı anlatımlı dans gösterisinin ardından tören, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
8. Uluslararası Kısa Film Festivali Hakkında
2015 yılından beri her yıl Golden Pumpkin adıyla düzenlenen festival, beş yıllık bir kuluçka döneminin ardından 2020 yılında Sakarya kenti ve halkıyla bütünleşmek adına vizyon ve misyonunu güncelleyerek Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali adını aldı. Şehirle bütünleşen festival mottosuyla yoluna devam eden Sakarya Film Festivali, ilk uluslararası filmleri iki yıl önce kabul etmeye başladı.